avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz!

Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi in tara nici daca am o hotarare de incredintare/suplinire acord, definitiva si irevocabila ,apostilata ...emisa de o instanta din Romania ,pentru ca ei au o lege in acest sens ..care este mai presus de o simpla decizie data de un tribunal romanesc.
Logic ar fi sa existe reciprocitate si in recunoasterea hotararilor date de instante si in privinta legilor legate de familiei cu minori, si sper ca exista!
Daca aveti informatii mai precise legate de subiect,v-as ruga frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Sunt din ce in ce mai disperata de spaima acestei tari,Norvegia!!!
Asta este legea cu care ma tot ameninta ei..mai precis facand referire la art.41

[ link extern ]

§ 41 Abroad with the child.
Who has joint custody or sole parental responsibility, you take the child on short trips abroad. If the parents have joint parental responsibility, the court may by order prohibit travel abroad with the child if it is uncertain whether the child will return. Prohibition may apply to a single trip or general, and may also be imposed in a case concerning parental responsibility with whom the child will live or visitation rights. The court may make an interim decision pending until the case is finally decided.
In cases where a disused travel ban, the child should be transferred from the passport of the person who will leave the country, or the child's passport be revoked, or the child may be placed second in a proper manner until the case is decided.
If there is a risk that the child will not return, the police may impose a temporary prohibition against until the case can be dealt with by the court. Other segment liabilities equivalent.
The parent who does not have parental responsibility may not travel abroad with the child without the consent of the parent who has custody. The court may, however, at the request of those who want to travel, consent to the child traveling abroad when it is obvious that the child will return. First paragraph, third and fourth sentences, shall apply accordingly to such consent.

Spune legea asta,ca daca EXISTA RISCUL sau banuiala..ca minorul sa nu se mai intoarca,prejudiciind celuilalt parinte dreptul de a-si mai putea exercita dreptul la vizita...
Eu nu am incercat sa spun nimanui sau sa induc in eroare ca o sa ma mai intorc cu copilul!!!
Le-am spus clar ca plec definitiv cu copilul in Romania ,tara de origine a mea ,a copilului si a tatalui inclusiv!
Cum i-si permit ei sa puna sechestru pe un copil care nu are nici unul din parinti norvegian sau cel putin cu o rezidenta permanenta !???
@dismissed faceti confuzie intre rezidenta pentru cetatenii din statele terțe și rezidența pentru cetățenii din statele SEE/UE/Elvetia.

Cetatenii romani nu au nevoie de nici o ora de limba norvegiana pentru a obtine rezidenta, trebuie doar sa aiba un loc de munca, sa aiba bani suficienti sau să fie in intretinerea cuiva.

Mai multe informatii aici: [ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
@dismissed, acele trei sute de ore pomenite de tine sunt pt cetatenie, iar in prezent anul acesta sa votat ca sa faci 600 ore de norvegiana pt obtinerea cetateniei. Acel numar personal ID-number, arata ca esti rezidenta in No. Esti suparata, te inteleg si eu am auzit multe lucruri urate despre instituiile din Norvegia. Eu ma tem ca ei sunt pusi cu raul pe tine, probabil ca sotul tau te-a reclamat pe undeva, daca au o reclamatie se misca repede.
Si eu sunt de parere ca o iesire cu masina spre Suedia si pe urma nu te mai intraba nimeni nimic. Stiu ca cei de aici din cauza preturilor, merg saptamanal in Suedia pt aprovizionare, incearca sa iesi de 2-3 ori sa vada ca asa obisnuiesti sa faci aprovizionarea de acolo, eventual poate mergi chiar cu o familie de norvegieni, in caz de pune cineva intrebari, ei te pot ajuta ca este decat o simpla aprovizionare.
Spune-le ca nu mai vrei sa pleci, dute la NAV, spune-le ca iti cauti de munca, vei primi un ajutor, eu zic sa joci cum vor ei pana iesi de aici. Sincer imi pare rau ca fostul sot nu intelege ca locul pruncului este langa mama. Iti doresc din suflet mult noroc.

Parerea asta am expus-o pt faptul ca aici totul merge in reluare, astepti si tot astepti pana vine raspunsul acasa prin posta, daca soliciti ceva la NAV, trebuie sa ai lectia invatata, sa stii legea ca altfel iti refuza actele, nu iti spun sub nicio forma procedura, trebuie sa o afli tu.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
gmancila, utilizator
@gmancila, locul pruncului e langa ambii parinti. Mama nu e cu nimic mai speciala ca tatal, copilul nu ajungea pe lumea asta daca nu se implica si mama si tata.
dismissed a scris:

Asta este legea cu care ma tot ameninta ei..mai precis facand referire la art.41

[ link extern ]

Spune legea asta,ca daca EXISTA RISCUL sau banuiala..ca minorul sa nu se mai intoarca,prejudiciind celuilalt parinte dreptul de a-si mai putea exercita dreptul la vizita...
Eu nu am incercat sa spun nimanui sau sa induc in eroare ca o sa ma mai intorc cu copilul!!!
Le-am spus clar ca plec definitiv cu copilul in Romania ,tara de origine a mea ,a copilului si a tatalui inclusiv!
Cum i-si permit ei sa puna sechestru pe un copil care nu are nici unul din parinti norvegian sau cel putin cu o rezidenta permanenta !???

Dreptul la vizita il va putea exercita oricum chiar daca plecati din Norvegia.
Nu ar tine o astfel de aparare nici din partea tatalui minorului si nici din partea statului norvegian.

Se poate stabili un program de vizita insa aceasta nu inseamna sa fiti inchisi in Norvegia.

Din moment ce copilul are cetatenie romana statul norvegian nu are drepturi decat daca este vorba de agresiuni asupra copilului sau punerea grava in primejdie a vietii, sanatatii sau a integritatii corporale a minorului ceea ce nu s-a dovedit.

Sau ei considera ca minorul ar muri de foame in Romania pentru ca este un stat cam mult inapoiat economic fata de Norvegia...?

Aici ar cam avea dreptate insa ar muri cu dreptatea in brate dupa parerea mea...

Alte discuții în legătură

Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala din norvegia a luat copilul Corbuletz Corbuletz Buna ziua, Va scriu deoarece am un copil cu o fata din america centrala, de care am divortat de comun acord in luna Iulie anul 2014, fiind casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi avem bubu.b bubu.b buna asa vrea si eu sa stiu ce drepturi am eu si iubitul meu in norvegia el lucreza si are contrat pe 3 luni dar o sa il prelungesca cand tre cele 3 luni eu nu ... (vezi toată discuția)