avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intreprindere familiala - drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intreprindere familiala - drepturi

Membrii familiei care infiinteaza o intreprindere familiala, ce dari platesc la stat si daca sunt asigurati in sistemul de pensii, santatate si somaj ca si persoane fizice sau trebuie sa sa isi faca contract de munca ca sa beneficieze de pensie, asigurare medicala si somaj? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 25 Septembrie 2012
Membrii unei întreprinderi familiale sunt asiguraţi în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi au dreptul de a fi asiguraţi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege, potrivit art.28 alin.3 din OUG nr.44/2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

If tiganilaalina tiganilaalina o intreprindere familiara are dreptul la salariati? daca da, in baza carei legi? (vezi toată discuția)
Asociatii familiale - contract de munca? popescu marcela popescu marcela Buna ziua, In cadrul unei AF compus din sot sotie, sotul este administrator si doreste sa faca contract de munca, are aceasta posibilitate? (vezi toată discuția)
Pot fi angajata la if-ul parintilor? DGeorgiana17 DGeorgiana17 Parintii mei au deschisa o IF, eu ca fiica a lor pot fi angajata de catre acestia? Si sub ce forma? (Contract de munca inregistrat la finante sau ... (vezi toată discuția)