avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plan de pregatire profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plan de pregatire profesionala

Este obligatorie existenta unui plan de pregatire profesionala in cadrul contractului colectiv de munca la nivelul unitatii?
Cel mai recent răspuns: Andrei Gica , utilizator 13:49, 26 Septembrie 2012
Potrivit art.195 C.mun. :
(1) Angajatorul persoană juridică care are mai mult de 20 de salariaţi elaborează anual şi aplică planuri de formare profesională, cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor.
(2) Planul de formare profesională elaborat conform prevederilor alin. (1) devine anexă la contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de unitate.
....

Asadar , din textul de lege reiese ca in cazul unui angajator care are mai mult de 20 de salariati, planul de formare profesionala este anexa la ccm incheita la nivel de unitate.
Ce se intampla in cazul in care elaborez un astfel de plan de pregatire profesionala, dar nu reusesc sa-l respect?
Lucrez la o firma de constructii unde fluctuatia de personal e la ea acasa. Unul vine, altul pleaca.
Sunt sanse foarte mari ca personalul ce necesita calificat atunci cand elaborez planul de calificare sa difere foarte mult de personalul de peste jumatate de an... Lucrurile se schimba atat de repede aici, incat orice plan as elabora acum, nu va mai fi valabil peste cel mult jumatate de an
Nu se intampla nimic in cazul care nu-l puteti respecta ... in acest caz, salariatii pot demisiona fara preaviz.
Va multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca ccm andreea.chis andreea.chis Buna ziua. Actualul CCM este valabil pana in decembrie 2024 (cu o durata de 24 luni). In cursul acestui an, 2023, am obligatia de a initia negocierile cu ... (vezi toată discuția)
Drepturile si obligatiile angajatului flori drumea flori drumea Buna seara sunt referent intr-o primarie, angajat contractual pe perioada determinata si as vrea sa stiu daca am dreptul de a participa la cursuri de ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata comanescumf comanescumf Vreau sa cer suspendarea contractului de munca pentru 2 ani,prin concediu fara plata, pentru studii. Exista vreo limitare referitoare la durata ... (vezi toată discuția)