avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cotizatii pensii de stat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cotizatii pensii de stat

1.Ma intereseaya daca pot da statul in judecata pentru a putea stopa contributiile la fondul de pensii de stat, intrucat insusi statul a afirmat ca nu poate sa-si onoreze partea de contract de asigurare a pensiei?De ce as continua eu sa cotizez pentru ceva de care statul m-a avertizat ca nu voi benficia?
Nu mai suntem in comunism si orice taxa naste o obligatie din partea statului, este parte dintr-un contract sau lege in care trebuie ambele parti sa aiba beneficiisi sa le respecte..Statul nu se poate eluda de plata pensiilor pentru ca nu a stiut sa gestioneze fonful de pensii si fondul uman de cotizanti prin pastrarea sau creearea de locurilor de munca.DAca considerati ca poate, atunic de ce nu as putea si eu ca si contribuabil sa stoppez contributia mea?
Eu daca cotizez , trebuisa primesc!Altfel nu inteleg sa continui sa platesc niste asigurari de pensie, caci asta sunt, mai ales in conditiile in care statul imi spune clar ca nu voi mai avea pensie peste 20 de ani.Sunt sigur ca drepturile omului pot prevede rezolvarea unei asemenea situatii, care pina la urma ne priveste pe toti.
Nu cred ca in capitalism un om este obligat sa cotizeze la ceva (fondul de pensii) , iar statul desi isi asuma o obligatie nu doreste sa o plateasca la momentul platii!
Oricum spuneau ca pensiile se platesc din imprumuturi , deci nu are decat sa se imprumute mereu pentru asta, daca a cheltuit fondul de pensii pentru altceva.
2.cum se poate transfera intreaga cotizatie a angajatului si a angajatorului de la fondul de pensii de stat la un fond de pensii privat?
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 19:10, 25 Septembrie 2012
Legea 263/2010 Cap.I-Dispozitii generale:Art. 2. — Sistemul public de pensii se organizeaza si functioneaza avand ca principii de baza:
a) principiul unicitatii, potrivit caruia statul organizeaza si garanteaza sistemul public de pensii bazat pe aceleasi norme de drept, pentru toti participantii la sistem;
b) principiul obligativitatii, potrivit caruia persoanele fizice si juridice au, conform legii, obligatia de a participa la sistemul public de pensii, drepturile de asigurari sociale exercitandu-se corelativ cu indeplinirea obligatiilor;
c) principiul contributivitatii, conform caruia fondurile de asigurari sociale se constituie pe baza contributiilor datorate de persoanele fizice si juridice participante la sistemul public de pensii, drepturile de asigurari sociale cuvenindu-se in temeiul contributiilor de asigurari sociale platite;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor (1) ARKzad ARKzad Cand se va aplica promisiunea lui I.Iliescu la preluarea puterii, ca la stabilirea pensiei se va tine cont si de pregatirea profesionala a pensionarului ... (vezi toată discuția)
Pensia (daca nu este platita contributia legala) Radu Victorita Aura Nicoleta Radu Victorita Aura Nicoleta Buna,am o nedumerire,daca firma la care lucrez eu nu plateste darile la stat,e vreo sansa sa nu-mi intre la vechime acea perioda?Firma fiind in faliment pentru ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie-stagii de cotizare suplimentare cocos44 cocos44 [b]Buna ziua![/b] Sunt pensionar din anul 2004,cu pensie pentru limita de varsta. O serie de acte normative de completare a Legii 19/2000 stabilesc ... (vezi toată discuția)