avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanctiune contraventionala cu/fara permis?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanctiune contraventionala cu/fara permis?

Buna ziua,

Sunt oprit in trafic de catre un echipaj pentru ca am depasit coloana de masini aflata sa semafor. Teoretic permisul se suspenda 30 de zile.

Mi se cer actele, iar eu nu am permisul la mine.

Ce se poate intampla? Imi da amenda pentru neprezentarea actelor? Imi suspenda permisul? Dar cum? daca eu nu il am la mine. Sau si una si alta?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 23:36, 27 Septembrie 2012
concret, ati primit sau nu procesul verbal? ce anume doriti sa stiti daca este legala manierea in care ati fost sanctionat contraventional ( in cazul in care ati primit procesul-verbal)? faptul ca nu aveati asupra dumneavoastra permisul este relevant doar ceea ce priveste aplicarea sanctiunii privitoare la neprezentarea actelor. Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule poate fi aplicata indiferent daca un conducator detine sau nu permisul de conducere asupra sa, conducatorul avand obligatia ulterioara de a preda permisul organelor de politie.
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
Alin Gon, Avocat
si una si alta. veti fi amendat fie ptr lipsa actelor fie ptr refuzul de a arata actele agentului de politie + depasirea coloanei de masini oprite la culoarea rosie a semaforului.

plasticul nu are nici o legatura su suspendarea dreptului de a conduce - se poate face si fara sa predati plasticul roz/albastru
nu am intalnit o asemenea situatie, in eventualitatea in care as primi. ma interesa daca mai pot sau nu sa mai conduc.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
alcs_alx, utilizator
veti primi acasa pv privind suspendarea permisului si notificarea sa il predati in 5 zile sub sanctiunea prelungirii perioadei de suspendare cu inca 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)
Cum sa evit amenda pentru trecere pe rosu si neprezentarea actelor... cris#9 cris#9 Va salut cu respect. Nu credeam ca ajungem sa fim opriti de domnii nostri politisti pentru trecere pe galben (poate rosu dupa ce trecusem de trecerea de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere dupa 3 ani! Route66 Route66 Buna ziua, Cum scriam in titlu, iata ca se poate in Ro, politia rutiera \"descopera\" un proces-verbal dupa 3 ani si ma instiinteaza ca mi se suspenda dreptul ... (vezi toată discuția)