avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intre frati :(
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intre frati :(

Buna ziua,
..am o mama batrina si foarte bolnava care necesita asistenta 24/24,noi sintem 6 frati dar numai unul singur este permanent cu ea care o ingrijeste.Fratele cel mare vine cu fica lui pentru a lua produse de pe pamintul mamei ,se cearta cu cel care o ingrijeste participind si fica lui la jigniri catre acesta care o ingrijeste iar apoi a facut plingere la politie ca ea a fost jignita.Nu ar trebui sa probeze cu martori? ce putem face?"
Ba da, orice afirmaţie este făcută într-o plângere sau acţiune civilă trebuie probată.
Jignirile nu mai au suport legal în penal, ci doar în civil, pe calea unei cererei de chemare în judecată.
Acest lucru însă ar necesita mult timp şi bani, iar sfatul meu este ca ma bine să faceţi pace, şi să vă gândiţi cum puteţi proceda să vă ajutaţi mama împreună, să administraţi bunurile împreună, în acest fel veţi avea mai multă linişte şi cred că acest lucru o va bucura şi pe mama dvs.
cea mai buna solutie este IMPACAREA !...astfel de situatii sunt urate si in acelas timp delicate. Ar fi bine sa va impacati pentru ca altfel ajungeti rau, si unii si altii.
Plangerea penala nu va avea oricum succes in carul procesului penal iar in civil nu cred ca va deschide proces.Daca va deschide proces va avea nevoie de martori sau de o recunoastere in instanta referitoarela jignire.

Adica nu se va intampla nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire fara a necesita ingrijiri medicale qsef qsef As dori va rog frumos sami raspunda cineva daca am fost lovit fara a necesita ingrijiri medicale pot depune plingere penala sau sfatuitima ce pot face in acest ... (vezi toată discuția)
Daaca pot si unde ar trebui sa fac o plangere..... ContSters158160 ContSters158160 Situatia sta in felul urmator... De 6 ani impreuna cu sotul locuiesc in acelasi apartament cu cumnatul meu(fratele sotului).Apartamentul este \"mostenirea\" ... (vezi toată discuția)
Problema grava : vatamare corporala + certificat medico legal aranjat reiko_saibot_ultimate reiko_saibot_ultimate Buna Ziua . Am si eu o problema majora si putin mai complicata . Intr`o zi in timp ce ma aflam in mijlocul orasului in care locuiesc in trafic impreuna cu 4 ... (vezi toată discuția)