Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu privire la teren ,prin care am primit un avans ,urmand ca restul sumei sa fie achitat la data incheierii contractului in forma autentica,la notar,moment care inca nu s-a materializat pt ca promitentul-cumparator refuza sa se prezinte la notar.Mentionez ca el s-a "bucurat " de teren in timp ce eu platesc in continuare si impozitul pe terenul respectiv.Ce masuri pot lua impotriva lui?Fie sa fie obligat sa imi plateasca restul sumei si sa autentificam contractul,fie sa se desfinteze contractul ,el sa piarda avansul,pt ca a fost de rea credinata si sa imi reiau posesia pamantului.Multumesc
Nu stiu la ce verificari va referiti......dvs .......si nu stiu cum raspundeti de celeritatea lor.....in cadrul unui antecontract, notarul verifica CF prin extras, cere certificat fiscal, verifica actul de vanzare al promitentului vanzator in arhiva notarului sau a Camerei, II sfatuieste asupra clauzelor....nu ati inventat dvs clauzele ....nici cea de arvuna, nici cea de acont....clauzele penale in general...
Trimite antecontractul spre a fi notat la CF. Si asta pentru onorariu mult mai mic Decat al dvs......