avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... numar de persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

numar de persoane la intretinere

buna ziua. am doua proprietati in blocuri din sect 5 pe numele meu. suntem patru persoane( doi parinti, o bunica si un copil de 3 ani) care locuim aleatoriu in cele doua apartamente. de pricipiu noi parinti locuim in apartamentul x unde avem si domiciliul in buletin, iar bunica si copilul in apartamentul y bunica avand aici domiciliul din buletin. insa in practica exista momente cand bunica si copilul stau la parinti in ap x, sau situatii cand noi parintii ramanem la bunica. pentru a nu exista problema am pus la intretinere cate 2 pers pe apartament. insa un administrator mai capos ne pune sa platim intretinerea la patru persoane pe apartamentul x, sau sa calculam in fiecare luna unde stam mai mult, ceea ce e aberant. precizez ca exista aceasta situatie de a sta cand in ap x sau y deoarece serviciul parintilor este in ture, si ajungem la bunica sau nu in functie de timp. cum as putea sa il fac sa inteleaga ca imi e imposibil sa calculez in fiecare luna unda stam mai mult sau mai putin.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 30 Septembrie 2012
@elga50,
Eu nu am sa argumentez unui proprietar ca "1 persoana in plus sau in minus nu are o relevanta notabila in cota celorlalte apartamente". NU! Fiecaruia o sa-i arat ca, asa cum prevede legea, trebuie sa repartizam cheltuielile pe toate persoanele care locuesc mai mult de jumatate de luna in apartament.
Am spus doar ca nu trebuie sa facem o tragedie din lipsa ori nu a unei persoane. Asta am discutat-o aici intre noi si-am argumenta cu cifre, in sensul ca 10 lei netrecuti unei persoane daca e sa-l suporte celelalte 250 de persoane inseamna 10 lei : 250 pers = 0,04 lei adica 4 bani de persoana.
Am avut cazuri cand proprietarul a anuntat ca pleaca in strainatate iar pe lista a aparut totusi la plata. A fost o greseala de copy-paste din lista ce era in calculator in luna precedenta. Cand a aparut proprietarul sa plateasca s-a depistat greseala si-am compensat luna urmatoare cand a locuit si a fost trecut cu "zero" persoane. Si nu a fost nici o tragedie. Dar a fost o experienta care ne-a motivat sa fim mai atenti pe viitor.
poate nu m-am facut inteles(@adrian manea) deci mai incerc odata desi vad ca nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu majoritatea. nu vreau sa ma sustrag de la plata a ceea ce consum( indexurile le dau evident in fiecare luna) ideea era (printr-o reducere minimala la absurd ca sa inteleaga toata lunea logica a ceea ce vreau sa scot in evidenta) ca din moment ce nu putem fi in doua locuri in acelasi timp, intr-o luna stam 4pers in apx si 0 pers in ap y, iar in urmatoarea stam 0 pers in ap x si 4 pers in ap x, iar eu platesc la fiecare asociatie cite 2 pers pe luna. per total pe cele 2 luni nu este acelasi lucru?

admin vrea sa platesc asa.......................eu platesc asa

.................apx.............apy........................ apx...........apy
------------------------------------------------------------------------------
luna1....... 4pers......... 0pers.....................2pers........2pers
luna2........0pers..........4 pers....................2pers........2pers
------------------------------------------------------------------------------
total 2luni..4pers.........4pers.........=..........4pers........4pers

e acelasi lucru? de ce mai trebuie eu sa ma plimb de la o asociatie la alta sa iau adeverinte sa ma scad dintr-o partde si sa ma adaug in alta?

multumesc celor care au raspuns. am inteles ca inafara de calculul celor 15 zile, singura varianta ar fi cea cu declaratia pe proprie raspundere.
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2012
ciumpi, utilizator
Bun! Din punctul dv. de vedere, adica al buzunarului dv. e acelasi lucru, dar din punctul de vedere al asociatiilor nu este acelasi lucru. Ca daca n-ar fi asa, n-ar mai fi discutii cu administratorii.

Pe un administrator il intereseaza nu faptul ca dv. platiti in alta parte, ci ca nu platiti la el, unde el considera ca aveti consumul de gaze, salubritate si electricitate.

Adeverinta nu are nicio valoare pentru ca aceste cheltuieli nu se fac in devalmasie de catre toate asociatiile, nu exista o factura emisa de furnizor pentru toate asociatiile ca sa aiba logica compensare de colo-colo. Fiecare asociatie are propria factura si este important la cate persoane isi impart asociatiile aceste cheltuieli.
ciumpi a scris:
e acelasi lucru? de ce mai trebuie eu sa ma plimb de la o asociatie la alta sa iau adeverinte sa ma scad dintr-o partde si sa ma adaug in alta?

DA, aveti dreptate. In principiu e acelasi lucru.
Pentru asociatie si pentru dumneavoastra pot fi diferente mici de la o luna la alta intre cele doua moduri de inregistrare a persoanelor. De exemplu factura de electricitate apare din doua in doua luni. Unele asociatii repartizeaza acea factura tot din doua in doua luni, atunci cand apare factura. alte asociatii estimeaza consumul pe prima luna (fara a avea factura) si in luna a doua repartizeaza pe liste diferenta.
Daca, de exemplu la dv s-ar repartiza energia din doua in doua luni si exact din doua in doua luni la apartamentul dv sunt inregistrate "zero" persoane, este evident ca nu o sa platiti energia electrica niciodata. Iar de consumat consumati zilnic.
Prin prisma acestui exemplu cred ca varianta propusa de dumneavoastra este mai corecta.
Dar indiferent de varianta nu este firesc, legal, normal ca proprietarul sa solicite adeverinte pe care sa le duca de la o asociatie la alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este solutia sa fie pusi la plata? zero persoane la intretinere dar locuiesc. Hauti Hauti In imobilul unde locuiesc este o familie care au trecute zero persoane la intretinere si tot timpul anului vin cand 4, 2, 3, 1 persoane in apartament, motivand ... (vezi toată discuția)
Scutire de cote parti de la intretinere BebeVali BebeVali Am un serviciu cu deplasari permanente, acasa stau sambata si duminica. Nu stau mai mult de 15 zile intr-o luna. Pot fi scutit de la intretinere? (vezi toată discuția)
Scadere persoana intretinere marc70 marc70 va rog sa-mi spune-ti daca dau o persoana la scadere de la plata intretinerii trebuie sa merg la vecini sa-mi semneze? (vezi toată discuția)