avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

Buna seara,
Am o intrebare si anume;
Acum 6 ani am facut un credit de nevoi personale cu buletinul fara garantii..In primii 2 ani am platit ratele dupa care am ramas fara serviciu si nu am mai putut plati.Intre timp m-am despartit de sotul meu , iar anul acesta am divortat.Mentionez ca nu am avut de partajat nimic si nici copii minori nu avem.Acum 1 saptamana am primit o scrisoare in care sunt instiintata ca voi fii executata silit.Problema este ca eu nu am nimic pe numele meu ,iar in prezent sunt plecata din tara.Casa in care am stat este proprietatea socrului meu,Acolo locuieste fostul meu sot si fiica mea care este majora.Poate fi executat silit sotul meu sau fiica mea?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:41, 28 Septembrie 2012
pt. executarea silită a fiicei dvs., banca trebuie să aibă o bază legală, potrivit afirmațiilor dvs., fiica dvs. NU are niciun amestec.Soțul dvs. idem.Dvs. ați putea fi executată-n viitor, dacă banca vă urmărește și vă prinde cu ceva bunuri în România.Pt a vă putea executa într-o altă țară a U.E. îi trebuie o aplicare a dreptului comunitar etc etc.Deocamdată, povești cu această U.E.
avand in vedere ca ati contractat imprumutul in timpul casatoriei acesta poate fi considerat ca fiind o obligatie asumata in vederea acoperirii cheltuielilor obisnuite ale casatoriei. Soti raspund cu bunurile comune in vederea acoperirii datoriei, insa in masura in care acestea nu sunt indestulatoare acestia pot raspunde si solidar cu bunurile proprii (bunuri ale sotului)
Pentru a putea demara executarea silita impotriva sotului, trebuie sa se demonstreze ca datoria era comuna, ca era facuta pentru nevoile OBISNUITE ale casniciei.
In general bancile nu se complica si incearca sa execute doar pe sotul care a semnat efectiv contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale negarantat Marius0123 Marius0123 Buna ziua Sotia mea a contractat un credit de nevoi personale fara garantii acum un an, pe contractul de credit stiu ca m-au pus sa semnez de \\"luare la ... (vezi toată discuția)
Notificare banca simonacordos simonacordos buna ziua,am si eu nevoie de un sfat si de o lamurire cu privire la un credit pe care il detin la [EDITAT]. creditul a fost facut pt niste produse ,pe 3 ani, ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)