avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare proces verbal contraventie - parcare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare proces verbal contraventie - parcare neregulamentare pe trotuar

salut

in ziua de 28.09.2012 in jurul orelor 9 am parcat masina in sectorul 1 bucuresti pe strada mexic in dreptul cladirii cu nr 3 pe traotuar. in jurul orelor 18 am constatat ca masina imi fusese ridicata de politia locala si societatea transauto servicii ridicare iar pentru eliberarea autoturismului a trebuit sa platesc 434 lei. amenda pentru contraventie fiind de 280 lei respectiv 140 lei in 48 de ore. motivul aplicarii sanctiuniisi ridicarii autoturismului fiind ca am parcat pe trotuar si nu am lasat minim 1 metru liber pentru acces pietonal. spatiu ramasese insa nu stiu daca era 1 m mai putin sau mai mult. pot contesta procesul verbal de contraventie in instanta? am sanse de castig? si cum recuperez contravaloarea taxei de ridicare a autoturismului. multumesc frumos pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:39, 1 Octombrie 2012
cyan a scris:

cu putina bunavointa se poate stabili cu ajutorul ochiometrului daca spatiul lasat liber permitea circulatia unui pieton cu latimea de 1m sau trecerea a doi pietoni unul pe langa altul.
care mai este rostul planselor foto trimise de politie in cazul constatarilor facute prin inregistrare cu mijloace omologate cand nu se poate identifica nr de inmatriculare si nici macar culoarea masinii, stiut fiind faptul ca plansele foto sunt alb-negru?

Intrebare: Prin bunavointa cui se poate stabili ochiometric spatiul disponibil pentru circulatia pietonilor?
In cazul unui proces trebuie determinata prin metode stiintifice din respectiva fotografie spatiul accesibil pietonilor. Precizez ca in cadrul unui laborator specializat se poate determina distante pe fotografii cu conditia cunoasterii unor elemente cum ar fi: tipul aparatului cu care s-a efectuat fotografia, inaltinea la care se afla aparatul foto in momentul fotografierii , pozitia persoanei care fotografiaza in raport cu planul median longitudinal al autovehiculului, etc., etc., etc.

@cyan - in ce judet locuiti? Pun aceasta intrebare pentru ca in judetul Brasov si in cele limitrofe in care am avut ocazia sa efectuez expertize toate fotografiile efectuate de politie sunt color si in format electronic. Daca in dosarul cauzei fotografiile sunt alb-negru inseamna ca sunt copii xerox. Este adevarat ca dupa copiile xerox ale fotografiilor nu se poate observa mare lucru
Dle Cioan, locuiesc in Bucuresti iar plansele foto din dosarul meu erau alb negru si nu pareau a fi copii. stiu sa fac diferenta intre originale si copii. intampinarea facuta de politie era in original iar plansele foro erau anexate.
mentionez ca in plus surprinderea subsemnatului incalcand regulile de circulatie s-a facut pe inserat, in jurul orelor 18.00 in luna februarie asa ca din poze chiar nu se putea intelege ceva.

cat despre ochiometru, aveti dreptate ca determinarea trebuie facuta prin metode stiintifice dar in primul rand este datoria politiei locale sa demonstreze ca spatiul era mai mic decat distanta minima prevazuta de lege iar apoi judecatorul trebuie sa ia o hotarare (in baza argumentelor prezentate de ambele parti si eventual a ochiometrului personal :) ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala elishepherd elishepherd In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto politia comunitara teach teach Buna ziua! Pe data de 26.08.2010, mi s-a ridicat autoturismul printr-o dispozitie de ridicare emisa de catre Politia Comunitara sector 6. Motivul fiind acela ... (vezi toată discuția)
Ridicari autoturisme. pot castiga plangerile contraventionale? cristianstefanescu cristianstefanescu Buna ziua Astazi 2 masini mi-au fost ridicate, a mea si a pritenei mele, pe motiv de parcare pe trotuar in sectorul 6 pe str. Calea Apeductului in ... (vezi toată discuția)