avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copii + partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copii + partaj dupa divort

Buna ziua,
Intrebarea mea este: sunt intr-o casatorie de 10 ani, in timpul casatoriei am avut mai multe bunuri comune, in prezent avem doar un apartament cu 4 camere, achizitionat in timpul casatoriei, prin credit ipotecar, cu 80% finantare de la banca.
Creditul este inregistrat pe numele sotului meu. Ratele le platim lunar impreuna. Avem din aceasta casnicie 2 copii minori. Sotul este asociat la o societate comerciala cu o cota parte de 50%. Eu sunt angajata la aceasta societate, avand un salariu lunar si atat.
Care sunt sansele ca, in cazul unui divort sa raman cu ambii copii incredintati mie si daca pot pretinde la 50% din cota pe care o detine la societatea respectiva, tinand cont ca profitul adus societatii mi se datoreaza mie 90%, asa cum m-am ocupat eu de toata administrarea afacerii? In caz de partaj, cele 50% cota parte ca asociat, sunt impartite si ele intre soti?
Imobliul luat prin credit ipotecar, se imparte 50 la 50%? Ce se intampla cu rambursarea creditului? Le va achita cel care va ramane in apartament?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 11:43, 25 Ianuarie 2009
Se va imparti numai cota parte din apartament achitata iar cel in lotul caruia va cadea apartamentul va continua achitarea creditului. Cota parte detinuta de sotul dv.la societate nu este supusa partajului bunurilor comune ci se opot cere doar partajarea beneficiilor.
Multumesc pentru raspuns.
Care sunt sansele ca, in cazul divortului sa raman cu ambii copii incredintati mie? Beneficii inseamna dividendele primite la sfarsit de an sau si cele care trebuiesc repartizate, dar inca nu au fost, din anumite motive?

Va multumesc
Daca nu s-a repartizat profitul nu sunt inca dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj laura.tecma laura.tecma Buna ziua. As avea nevoie de sfatul dvs. Inca nu am facut partajul, dar nici nu sunt multe de impartit. Impreuna cu fostul sot am infiintat o firma, era un ... (vezi toată discuția)
Partaj ralucaradu ralucaradu Buna seara, Eu si sotul meu intentionam sa divortam. Situatia noastra este urmatoarea: ne-am casatorit in 2005. Eu lucram el nu. in noiembrie 2007 am facut ... (vezi toată discuția)
Clarificari partaj cota majoritara burgcrist burgcrist Buna ziua, In timpul unei casatorii: -s-a cumparat un apartament prin credit ipotecar banca, avansul fiind achitat de unul dintre socrii prin OP, direct ... (vezi toată discuția)