avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere; daune morale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere; daune morale

Buna ziua,am rugamintea sa mi se spuna daca conform noului cod civil pot cere odata cu pensia alimentara,tatal parasind domiciliul unde stau eu si copilul sau de 3 ani si fugind de responsabilitati,nevrand sa-mi dea bani cand cer pentru mancare la copil si mai rau,de cate ori luam contact si la telefon ma tortureaza psihic batandu-si joc de mine profitand ca acum nu am venit si depind de el poate dar de fapt mai mult ma ajuta mama,intreb daca pot cere si daune morale intrucat mi-a facut atata rau incat sunt in pragul unei caderi nervoase si m-am si imbolnavit de cate mi-a facut si eu si mama si continua tot mai rau,chiar a spus ca o sa bage divort cand o avea bani si are in jur de 30 mil salariu,noua nedandu-ne nimic,platind in schimb leasing la o masina cam 9 mil pe luna.este mai important sa dea pe masina si nu la mama si copil/intreb daca el nu vrea sa dea eu cu ce hranesc copilul.a dat si in mine si am certificat medico legal si declaratii la politie,pot pune si ordin de a nu mai veni la mine daca se poarta asa urat?cum pot face si in ce ordine,in baza caror legi?de divort acum nu am bani.pot face restul?
Cel mai recent răspuns: cristianna31 , utilizator 12:50, 30 Septembrie 2012
Daune morale puteti cere doar dupa momentul intrarii in vigoare a legii pentru fapte petrecute ulterior.
deci pot cere doar pensia alimentara si ordin de interdictie sa mai vina pot pune?
Ordinul de interdictie trebuie sa aiba la baza riscul iminent de.violente,in caz contrar apreciez ca nu ati avea.sanse.
am si certificat medico legal,de doua ori m-a lovit si oricum de cate ori vine ne traumatizeaza psihic jignindu-ne de fat cu copilul si vorbind cu dispret si atat vreme cat sunt facuta sa sufar si nici bani nu primesc cred ca am dreptul sa nu dau voie sa vina la mine unui on care ne face rau cand vine la toate trei.ca daca nu facea si era bine nu aveam de ce sa refuz sa fiu ajutata si sa cresc copilul cu tatal care a parasit domiciliul la dorinta sa desi putea sa ne ajute.Chiar am dorit sa stea cu noi,sa simta copilu ca are tata dar in sensul bun.Cat timp ne traumatizeaza pot sa vrea sa nu-l mai vad.
Puteti incerca si un ordin de restrictie daca va agreseaza de fiecare data cand vine si daca veti dovedi in fata instantei il puteti si obtine.
Sfatul meu ar insa sa nu incercati fara avocat pentru ca daca se va respinge acest capat de cerere doar pentru fapte viitoare ati mai putea obtine in sensul ca prin restingerea ca nedovedite a faptelor nu le veti mai putea invoca in aparare in viitor.
Adica veti avea nevoie de alte violente si alte dovezi dupa momentul pronuntarii hotararii instantei de judecata pentru a va putea judeca din nou...
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Intrebare mihaella23 mihaella23 Buna ziua,va rog frumos,as vrea sa stiu daca pot pune ordin de restrictie sotului spre a mai veni la mine acasa noi avand un minor si fiind inca casatoriti dar ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare mintala potarnicheavesela potarnicheavesela Pot primi decizia la judecata, in cazul unui divort, de a pastra copilul, daca folosesc un atestat de la INML, care sa dovedeasca, faptul ca sotul nu numai ca ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii minori Ludosan T Ludosan T Familie cu doi copii minori, 6 ani si 8 ani. Mama copiilor a parasit domiciliul conjugal de patru luni de zile, nespecificand adresa la care s-a mutat, ... (vezi toată discuția)