avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatie juridica de drept,situatie juridica de fapt...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatie juridica de drept,situatie juridica de fapt...

Instructiunea MECTS nr. 2/2011 privind decontarea navetei cadrelor didactice

ART. 1
Personalului didactic din unitatile de invatamant de stat, care nu dispune de locuinta si caruia nu i se poate oferi o locuinta corespunzatoare in localitatea unde are postul, i se vor deconta cheltuielile pe mijloacele de transport in comun, din localitatea de resedinta la locul de munca si de la locul de munca in localitatea de resedinta. In cazul in care nu exista mijloace de transport in comun intre localitatea de resedinta si sediul unitatii de invatamant, urmeaza a i se deconta contravaloarea a 7,5 l benzina Premium la 100 km parcursi, daca transportul se face cu autoturismul proprietate personala. In cazul in care exista mijloc de transport in comun, dar personalul didactic prefera sa circule cu autoturismul proprietate personala, urmeaza a se deconta contravaloarea abonamentului lunar pe respectivul mijloc de transport in comun. Atunci cand transportul mai multor cadre didactice se face cu un singur autoturism, plata se face numai posesorului autoturismului respectiv.


In cazul unui cadru didactic care poate efectua naveta cu mijloacele de transport este legal sa i se deconteze 'pretul abonamentului"....Dar in cazul unui cadru didactic care nu poate efectua naveta cu mijloacele de transport in comun intrucat orarul scolii(oricat de 'felxibilizat ar fi pentru a permite efectuarea navetei)nu permite,nu este legal sa i se deconteze contravaloarea benzinei?
Afirm asta pentru ca situatia juridica de drept("existenta mijloacelor de transport) este identica,in realitate, cu situatia juridica de fapt(cadrul didactic poate efectua naveta cu mijloacele de transport). Ori ,in al doilea caz ,situatia juridica de drept ("existenta mijloacelor de transport) nu mai are corespondenta in situatia juridica de fapt("cadrul didactic nu poate utiliza mijloacele de transport in comun").

Este ca si cum de drept as avea salariul...dar de fapt nu pot sa il incasez pentru ca angajatorul nu imi "livreaza ' banii in cont...
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Radamante, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radamante , utilizator 22:37, 29 Septembrie 2012
Iar intrebarea efectiva care este? De ce nu vi se deconteaza transportul cu autoturismul propriu?
decontarea benzinei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare naveta misu1972 misu1972 Buna ziua, Revin cu acest subiect deoarece naveta mi-a fost decontata partial si dupa ce am trimis prin avocat o notificare C.A si directorului,acestia au ... (vezi toată discuția)
Viza flotant allysandia allysandia Buna ziua. Mi-am facut recent viza de flotant deoarece mi-am mutat domiciliul la viitorul sot intr-o alta localitate. Intrebarea mea este: mi se poate deconta ... (vezi toată discuția)
Decontarea transportului catule86 catule86 Buna ziua Sunt informatician la un liceu si nu beneficiez de decontarea transportului, desi sunt cadru didactic auxiliar. Ce pot face daca m-am adresat ... (vezi toată discuția)