avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probleme juridice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probleme juridice

sunt consultant fiscal inscrisa in camera cosultantilor si am fost numita din partea judecatoriei ca si consultant intr-un proces cu o firma.problema este ca eu nu am avut cunostinta de aceasta desemnare din partea judecatoriei, intrucat am primit prin posta o instiintare sa ridic o recomadata prin posta dar expirase termenul.am aflat abia ieri de lucrul acesta cand am fost sunata telefonic de la curtea de apel unde a ajuns dosarul in urma mai multor amanari.am facut o intampinare dar ma intreb unde poate fi vina mea daca ei nu au avut o confirmare de primire din partea mea.care ar putea fi repercursiunile? eventula e posibila vreo amenda?

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:47, 28 Mai 2014
Formulati o adresa pe care o depuneti la dosarul cauzei, cu nr. de inregistrare/ data de la arhiva Curtii de apel, in care explicati pe larg situatia.
Anexati documente care sa va sustina punctul de vedere (formularul de anuntare lasat de catre postas). Pe acest formular este mentionata data cand a fost depus in cutia postala.
Daca nu ati ridicat recomandata de la Of.postal, in mod normal aceasta se intoarce la expeditor (Curtea de Apel), dupa 10 zile de la lasarea notei de catre postas, pentru instiintarea dvs., ca aveti de ridicat o recomandata.
De regula, postasul lasa mai multe instiintari in cutia postala, la interval de 1-2 zile, daca nu sunteti gasita acasa, pentru a semna de primirea recomandatei.
Pentru neindeplinirea activitatii de expertiza tehnica judiciara, instanta de judecata va poate aplica o amenda judiciara., care in prezent este de ordinul sutelor de lei. Puteti contesta la instanta, la primul termen de judecata, amenda judiciara primita si vi se poate anula/ micsora de catre instanta, in conditiile in care depuneti intre timp raportul de expertiza.
Pentru viitor, este bine sa stabiliti cu postasul un mijloc de comunicare sigur (eventual sa va dea un telefon), pentru astfel de situatii.
estelle72 a scris:
sunt consultant fiscal inscrisa in camera cosultantilor si am fost numita din partea judecatoriei ca si consultant intr-un proces cu o firma.

Calitatea de consultant într-un proces nu există. Ce anume ați fost desemnată de instanță să faceți?


(...) am fost sunata telefonic de la curtea de apel unde a ajuns dosarul in urma mai multor amanari. (...)

De la cine știți asta? Un dosar nu ajunge de la judecătorie la curtea de apel după mai multe amânări, ci după mai mulți ani, de regulă, și după ce s-au exercitat niște căi de atac.

(...) am facut o intampinare (...)

De ce ați formulat întâmpinare dacă nu sunteți parte în proces? Întâmpinarea este formulată de pârât sau de intimat, în funcție de stadiul procesual al dosarului.

Îmi pare rău, însă sunt multe neclarități în mesajul dvs. și, în opinia mea, este necesar să faceți precizări.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda expert adema1980 adema1980 In cazul neprimirii comunicarii de la instanta privind numirea expertului intr-o cauza, acesta primeste la urmatorul termen amenda pentru nedepunere expertiza. ... (vezi toată discuția)
Citarea prin poștă: partea citată trebuie să semneze de primire? tiberiussly tiberiussly Doresc să știu dacă citarea unei părți prin poștă presupune ca acea parte să semneze de primire poștașului. (vezi toată discuția)
Predare scrisoare recomandata sexu sexu la o scrisoare recomandata ,postasuln trebuie sa sune la usa ,sau doar la interfon ?(mentionez ca stau la patru ) (vezi toată discuția)