avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept de micsorare a salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept de micsorare a salariului

Va rog sa-mi spuneti si mie, daca intr-o Asociatie de proprietari, comitetul executiv poate lua hotararea de a-mi micsora salariul pe motiv ca se palteste impozit prea mult la stat. Mentionez ca salariul meu a fost negociat si aprobat si Adunarea Generala acum 1 an de zile. Si daca poate nu trebuie sa fiu instiintata de modificare printr-un act aditional cu 20 de zile inainte de modificare?
Nu trebuie sa fie consemnat in caietul de procese verbale? Practic s-a discutat in sedinta de comitet,a propus presedintele dar nu au votat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 1 Octombrie 2012
1. Orice modificare a CIM se face prin act aditional semnat de ambele parti.

2. Daca nu sunteti de acord cu modificarea salariului nu semnati.

3. Daca angajatorul modifica unilateral CIM va adresati cu o sesizare la ITM.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Mai am cateva nelamuriri.
Actul aditional se incheie dupa ce se opereaza in Revisal sau inainte de a opera in Revisal?
Daca modifica CIM unilateral, pentru a face sesizare la ITM, am nevoie de acel act aditional chiar daca nu este semnat de mine?
Multumesc!
1. Inregistrarea in Revisal se face in baza unui act, deci se face dupa emiterea actului respectiv.

2. - Trebuie sa primiti si dvs. un exemplar din actul aditional.
- Daca nu il primiti puteti sa faceti sesizare la ITM si fara aceasta dovada.
Va multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Schimbare functie la cererea angajatului, razgandire ulterioara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Un salariat a solicitat in scris schimbarea dintr-o functie de conducere intr-una de executie si i s-a aprobat. Cand a venit momentul semnarii ... (vezi toată discuția)
Modificarea datelor de identificare inregistrate eronat in contractul de munca si in revisal ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua, Va rog frumos sa imi precizati care sunt etapele care trebuie parcurse in situatia in care datele de identificare ale unui salariat au fost ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim privind modificarea duratei contractului din determinat in indeterminat valentinadpas valentinadpas Buna ziua Ma puteti ajuta, va rog, cu un model de act aditional la CIM in cazul schimbarii duratei de pe perioada determinata pe perioada ... (vezi toată discuția)