avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea datelor de identificare inregistrate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea datelor de identificare inregistrate eronat in contractul de munca si in REVISAL

Buna ziua,
Va rog frumos sa imi precizati care sunt etapele care trebuie parcurse in situatia in care datele de identificare ale unui salariat au fost trecute gresit (cu intentie sau fara intentie), atat in contractul de munca, cat si in REVISAL .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 24 Noiembrie 2013
REVISAL -Salariati-Corectie (alegeti campul pe care doriti sa-l modificati)
CIM- act aditional (cu toate ca as opta si pentru intocmirea unui nou CIM, fiind vorba de elemente de identificare)

H.G 500/2011
Art. 3

(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal — CNP, cetatenia si tara de provenienta — Uniunea Europeana — UE, non-UE, Spatiul Economic European — SEE;

(2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
(3) Orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea.
1. in REVISAL : Corectie salariat
Operatia permite corectarea informatiilor unui salariat deja adaugat in cadrul aplicatiei. Selectarea acestei functionalitati deschide ecranul in care se vor modifica date referitoare la inregistrarea selectata.
Modificarea in sistem a inregistrarilor din acest ecran se poate face apeland butonul "Corectie" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Salariat":
Se selecteaza din lista salariatul care se doreste a fi modificat si se apasa butonul "Continuare > >".
Se modifica datele dorite si se apasa butonul "Continuare > >"
Se salveaza , apoi se genereaza fisierul care se va depune/transmite la ITM.

2. Pentru c.i.m. se va intocmi un act aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire cim Marinescu_And Marinescu_And Buna ziua! As dori si eu sa ma informati cu privire la modificarea unui CIM pe perioada determinata. A fost incheiat pe data de 29.03.2011 pe per. determinata ... (vezi toată discuția)
Contract eronat inregistrat in revisal Ana2703 Ana2703 Buna ziua! Am un angajat cu perioada determinata, a carui contract individual de munca expira pe 01.03.2014. Din greseala (confuzie de nume) i s-a ... (vezi toată discuția)
Omitere modificare salar in revisal econo econo In luna ian.2014 se modifica timpul de lucru al unui angajat la 4h si salariul de la 850 la 450. In revisal s-a omis modificarea la salar , dar pe stat apare ... (vezi toată discuția)