avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract de munca

Buna ziua,

Asi dori sa-mi spuneti daca in conditiile date mai jos pot beneficia de ajutor de somaj:

"Avand in vedere reducerea volumului de comenzi si contracte, va facem cunoscut ca de la data prezentei, sunteti in preaviz de 20 de zile lucratoare, timp in care va aprobam desfacerea contractului de munca, cu acordul partilor, conform art. 55 "b" din Codul Muncii.
In caz contrar dupa expirarea perioadei de preaviz, vi se va desface contractul de munca in conditiile art. 65 alin. 1 din Codul Muncii, urmand sa beneficiati de dispozitiile legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor de somaj si stimularea fortei de munca."

Mentionez ca am semnat acest preaviz.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 17:17, 24 Ianuarie 2009
2007_rozi a scris:

Efectuati preavizul de 20 de zile lucratoare si nu solicitati incetarea contractului de munca prin acordul partilor (art 55 lit b).
In acest fel, avand stagiul de cotizare prevazut de legea 76/2000 veti beneficia de ajutor de somaj.

Am terminat perioada de preaviz si cand am intrebat cand pot sa iau CM mi-au spus ca numai luna viitoare sa ma duc dupa CM (dupa efectuarea ultimei plati). Daca ei imi inchid CM cu art 55 lit b mai pot face ceva?
Cred ca ati gresit daca ati semnat.Dupa cum a scris angajatorul, cred ca intentioneaza sa obtina acordul de incetare..pentru a nu mai fi nevoit sa respecte procedura de concediere din motive economice...

v-a pacalit daca ati semnat, este posibil sa il chemati in judecata...dupa cum stau lucrurile...

a. Ileana Schwarz
Klarat a scris:

2007_rozi a scris:

Efectuati preavizul de 20 de zile lucratoare si nu solicitati incetarea contractului de munca prin acordul partilor (art 55 lit b).
In acest fel, avand stagiul de cotizare prevazut de legea 76/2000 veti beneficia de ajutor de somaj.

Am terminat perioada de preaviz si cand am intrebat cand pot sa iau CM mi-au spus ca numai luna viitoare sa ma duc dupa CM (dupa efectuarea ultimei plati). Daca ei imi inchid CM cu art 55 lit b mai pot face ceva?

Daca dumneavoastra nu ati facut cerere in scris de desfacere a contractului individual de munca prin acordul partilor, nu va poate incheia carnetul de munca cu art 55 lit b. Trebuie sa fie obligatoriu cererea dumneavoastra si nu a angajatorului.
Va multumesc pentru raspunsurile date, astept sa vad cu ce articol o sa-mi incheie CM.
ati semnat descacerea cim cu art 55b?
daca nu ati semnat nimic nu va poate incheia cartea de munca.
mare grija prezentativa la lucru ,astfel s-ar putea sa va treziti ca vor incerca sa va desfaca contractul pentru absente nemotivate.

Alte discuții în legătură

Legea 76/2002 monik monik buna ziua. legea 76 se aplica numai concedierilor colective sau si celor individuale? cazul meu este incetarea CIM prin acordul partilor si doream sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Concediere in caz de desfiintare a postului clandy clandy Buna ziua! Ma poate ajuta cineva? Am fost anuntata de firma la care lucrez ca se desfiinteaza toate posturile din firma. In acelasi timp am primit si un acord ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la preaviz daridannah daridannah pot renunta la preaviz?si daca da mai pot primi indemnizatia de somaj?in baza carei legi se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)