avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestia in anulare+cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestia in anulare+cheltuieli de judecata

1. Dragii mei ce ma sfatuiti in acest mod(pe aceasta cale), va dau detaliile sa puteti analiza, am depus cerere si dosar pe Legea 290/2003, la prefectura, prefectura ne-a admis dosarul dar nu a tinut cont de toate probele si a evaluat doar o parte, am facut contestatie, conform legii, la ANRP care, in urma contestatiei, au considerat ca nu demonstram ce cere legea, calitate refugiat, martori, proprietate si au respins dosarul. Nu am stiut ca prefectura cu stiinta sau din lipsa de profesionalism a pierdut, in ghilimele, probe. Tot conform legii, am contestat ordinul ANRP la tribunal. Am constatat lipsa probelor prin dosarul trimis de ANPR la judecata, dosar solicitat de tribunal. Am castigat la fond.ANRP a facut recurs, recurs pierdut de ANRP, decizia curtii de apel fiind in favoarea noastra, mentinand hotararea tribunalului si dandu-ne o decizie irevocabila. Am investit hotararea tribunalului cu formula executorie. Acum, primim citatie pt contestatie in anulare. In contestatie, ANRP merge pe 2 cai, una ca ne-a investit tribunalul cu formula irevocabila in timp ce ei au facut iarasi recurs, ceea ce mi se pare incorect caci decizia am primit-o irevocabila si , ca tribunalul a gresit cand ne-a investit hotararea executorie, cosiderand acest lucru neintemeiat, lucru facut la solicitarea noastra, legal.. Pe de alta parte ne ataca tot cu aceleasi motive pentru care ne-am judecat, motive pe care le-am argumentat la fond cu probe. Stiind ca dosarul nu contine probele pe care le-am completat in instanta, probe pierdute de prefectura, am sunat la ANRP sa-i intreb, depun la dosar probele ce lipseau nu din vina noastra? Acestia imi spun ca ne vom vedea in instanta si inchid telefonul. Acum ne confruntam cu aceasta contestatie in anulare, pe de o parte contestand investirile, irevocabila data de curtea de apel si executorie solicitata de noi dar si pe art. 318 cum spun ei si trec din nou la a contesta toate motivele ce au stat la baza procesului la fond, motive demonstrate cu acte. Ce sanse am?
2. Si alta intrebare pe care am mai vorbit si pe care am mai primit sprijin. Ca si la fond, la recurs am solicitat cheltuielile de judecata, decizia de la recurs nu stipuleaza acest lucru. Azi, studiind dosarul pentru a vedea contestatia in anulare, am constatat ca in dosar nu este chitanta in original cu care noi am achitat onorariul avocatei. Retinem din instanta ca avocata a mentionat la concluzii (ceea ce era si in inscris) ca solicitam acest lucru si a depus chitanta. In aceata situatie, mai avem vreo cale de a solicita cheltuielile de judecata? Va spun ca am avut proces pronuntat in data de 25 spet.2008, (la recurs, curtea de apel),ca am putut intra in posesia deciziei la inceputul lunii noiembrie, ca am instiintat avocata ce ne-a reprezentat, aceasta a spus ca tr sa facem ceva de genul sa completam dispozitia.... dispoxitivul.. dar, fiind sarbatorile nu a facut-o iar acum ma instiinteaza ca e tardiv, ca a studiat iar termenul e depasit.... Mai putem face ceva in acest sens?
Sper ca am dat detaiile corect, astfel incat sa puteti intelege si sa ma sfatuiti, daca ceva este neclar, intrebati-ma ca sa ma puteti ajuta. Va multumesc mult de tot si va apreciez pentru ceea ce faceti.



Cel mai recent răspuns: wap54 , utilizator 08:33, 24 Ianuarie 2009
Nu mai aveti liniste?nu-i asa...aveti dreptate.
dar cum v-am tot scris in mai multe mesaje sansele lor sunt minime...este o institutie a statului..trebuie sa faca toate demersurile posibile si imposibile...daca as fi in locul dvs. as sta mai linistit...v-ati castigat dreptatea si in acest moment puteti porni executarea.Contestatia lor nu suspenda executarea.

in privinta cheltuielilor de judecata...spuneti-i avocatei sa le ceara pe cale separata. Macar sa incerce....banuiesc ca au fost considerabile... dar iata a obtinut ce vroiati!!!deci si-a facut datoria.

sfatul meu este sa fiti mai increzator...acum cand ati ajuns la final ..va e atat de teama?
si daca, sa presupunem, 1%sanse, trece aceasta contestatie, va intoarceti in recurs...nu inseamna ca pierdeti...

fiti mai curajos...

av. Ileana Schwarz
Va muultumesc mult pentru incurajari, nu stiu daca e teama sau faptul ca de 5 ani de cand dureaza aceasta situatie, mi s-a cam luat, cum se zice. Si executare, vedeti, noi nu avem evaluarea facuta, doream sa folosim partea cu executarea dupa evaluare.... Nu am cerut evaluare intrucat am fost atacati pe toate punctele cerute de lege si a trebuit sa demonstram ca nu este asa, apoi, sunt dosare pe rol ce au cerut evaluare si trec termene dupa termene fara a fi depus raport, si asta di iunie 2008, ultimul a fost pe 21 ianuarie si s-a terminat tot cu amanare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare wap54 wap54 Am avut proces pe legea 290/2003 cu ANRP, am castigat la fond, au facut recurs, li s-a respins recursrul si mi s-a dat decizie irevocabila, am investit ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare climescumarian climescumarian contestatia in anulare depusa in termenul de 15 zile la Curtea de apel ,anuleaza executarea unei hotarari care este investita cu formula executorie ? (vezi toată discuția)
Detalii la ultimile intrebari wap54 wap54 Am ajuns la contestatia in anulare, ANRP spune pe de o parte ca ni s-a permis investirea hotararii ca irevocabila si executorie in timp ce ei prin noiembrie au ... (vezi toată discuția)