daniurea a scris:
Cum a rezolvat problema firma inspectata ? Am luat un formular de raportare, am trecut niste cantitati aproximative consumate anul trecut, am atasat toate fisele de securitate ale subst. (motorine, benzine, detergent, antigel, etc), Doamna inspectoare a fost...superincantata (vedeti ca se poate ?). Si totusi,.....
Sa consideram, prin absurd, ca doamna inspector avea dreptate in modul cum a interpretat legea si firma avea obligatia sa transmita ITM-ului lista cu substante periculoase nu vad de ce doamna inspector a considerat indeplinita masura prin prezentarea unei liste cu cantitati cand in conformitate cu prevederile alin. (2) al art. 22 din Legea 360/2003 modificat de pct. 2 al art. I din LEGEA nr. 263 din 5 octombrie 2005, care precizeaza:
ART. 22
(2) Producãtorii, distribuitorii, utilizatorii, importatorii şi exportatorii sunt obligaţi sã furnizeze inspectoratului teritorial de muncã pe raza cãruia îşi desfãşoarã activitatea, înainte de începerea acesteia, lista cu substanţele şi preparatele chimice periculoase pe care le vor deţine,
cu precizarea categoriei din care fac parte,
care pot pune în pericol sãnãtatea angajaţilor în mediul de muncã.
Nici vorba de cantitati doar de categoria din care fac parte substantele periculoase.
Iar dovada ca doamna inspector a interpretat gresit legea o constitue sfarsitul acestui alineat care precizeaza ca substantele periculoase care se vor inscrie in lista transmisa catre ITM sunt acelea
\"care pot pune în pericol sãnãtatea angajaţilor în mediul de muncã\".
Tinand cont de definitiile:
’’Mediu de munca’’ – ansamblul conditiilor fizice, chimice, biologice si psiho-sociale în care unul sau mai multi executanti îsi realizeaza sarcina de munca
“Pericol” – sursa sau situatie cu potentiale efecte negative asupra starii de sanatate, asupra bunurilor materiale, asupra mediului sau asupra tuturor acestora.
se poate spunel ca motorina care se afla in rezervorul autovehiculului nu se poate considera ca se afla in mediul de munca al lucratorilor in asa fel incat sa puna in pericol sanatatea acestora, lucru care presupun ca rezulta si din evaluarea riscurilor efectuata pentru acele locuri de munca.
Detergentul, dupa cum a observat si
gigipopa@, nu avea de ce sa fie distribuit lucratorilor, angajatorul avand obligatia intretinerii si denocivizarii echipamentului individual de protectie.
Am si eu o curiozitate , in ce judet s-a intamplat acest lucru? Am o banuiala ca e BT.