avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot intra din nou in somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot intra din nou in somaj?

Am fost in somaj 3 luni din 12 acordate, dar mi-am gasit singur un loc de munca unde sunt in perioada de proba de 90 zile. Nu ma pot acomoda cu programul(3 schimburi) si as vrea sa renunt sa-mi caut altceva dar pana gasesc pot intra din nou in somaj?
Daca da va rog sa ma indrumati cum sa fac!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 8 Octombrie 2012
Intr-adevar, asa este cum v-a spus acea functionara de la AFOFM ... dvs ati semnat un c.i.m. pe durata nedeterminata , fapt ce a dus la incetarea platii indemnizatiei de somaj.

Ultimele modificaria duse legii somajului, Legea nr.76/2002, prevad ca : La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii, prevăzut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau în considerare perioadele care reprezintă stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea şi acordarea anterioară a unui drept la indemnizaţie de şomaj. - art.37 ind.1

Asadar, dupa realizarea unui stagiu de minim 12 luni veti putea beneficia de somaj din nou.
Nici daca utilizatorul cere angajatorului sa fie concediat?
Adica conditiile de stagiu minim de cotizare si incetare CIM din motive neimputabile salariatului sunt cumulative?
NIci in cazul in care va fi concediat pentru motive neimputabile lui .. legea este clara, perioada de stagiu care a fost luata in calcul la indemnizatia de somaj anterioara nu se mai ia in considerare in viitor daca apare o situatie in care persoana poate beneficia de somaj.

Prin urmare, va trebui sa aiba un nou stagiu de cotizare la somaj de minim 12 luni pentru a primi somaj.
vindictive a scris:

...Adica conditiile de stagiu minim de cotizare si incetare CIM din motive neimputabile salariatului sunt cumulative?

Da, aceste doua conditii sunt cumulative.
vindictive a scris:

.....
Adica conditiile de stagiu minim de cotizare si incetare CIM din motive neimputabile salariatului sunt cumulative?

In afara de aceste conditii , mai sunt si altele care trebuie sa fie indeplinite cumulativ, si anume:
a) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;

b) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;

c) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa crestere copil ovidiu2012 ovidiu2012 Buna ziua, Sotia mea tocmai termina concediu de crestere copil pe 18.11.2013 si am vrea sa stim daca poate intra in somaj, pentru ca, firma la care a lucrat ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? avram1977 avram1977 buna seara,as dori sa va intreb daca pot beneficia de somaj atit timp cit am mostenit de la parinti si pamint arabil fiind actele pe numele meu? si inca o ... (vezi toată discuția)
Intrarea in somaj cristina1328 cristina1328 Buna ziua! Soacra mea a intrat in somaj la sfarsitul lunii martie (dupa 2 ani lucrati fara intrerupere). La inceputul lunii iulie s-a angajat la o firma (cu ... (vezi toată discuția)