avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot intra din nou in somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot intra din nou in somaj?

Am fost in somaj 3 luni din 12 acordate, dar mi-am gasit singur un loc de munca unde sunt in perioada de proba de 90 zile. Nu ma pot acomoda cu programul(3 schimburi) si as vrea sa renunt sa-mi caut altceva dar pana gasesc pot intra din nou in somaj?
Daca da va rog sa ma indrumati cum sa fac!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 8 Octombrie 2012
Acun vad ca mi-am luat o mare tzepa si ca legea nu ma protejeaza cu nimic ,puteti va rog sa imi spuneti cum sa procedez in continuare tinand cont de urmatoarele ; la angajare mi s-a spus un program ( adica mi s-a spus ca voi lucra si de noapte dar lucrez numai schimbul 2 si 3 undeva la 14 zile de 3 si 10 zile de 2 si ca voi avea si wikenduri libere ,dar pana acum nu am avut niciunul ) ,sunt angajat de aproape 3 luni fara cateva zile si nu am luat salariul niciodata. De aceia credeam ca nerespectuandumi -se drepturile pot sa ma intorc inapoi in somaj fiind inca in perioada de proba, asa nu stiu ce pot sa mai fac si cum sa procedez. Mentionez ca lucrez intr-un magazin cu renume de aceia am avut incredere la semnarea contractului ,oricum vreau sa renunt. Multumesc anticipat
Neindeplinirea obligatiilor asumate prin c.i.m. de catre angajator va da posibilitatea sa demisionati fara preaviz , dra si posibilitatea de a-l actiona in judecata pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

De asemenea, in astfel de situatii puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa crestere copil ovidiu2012 ovidiu2012 Buna ziua, Sotia mea tocmai termina concediu de crestere copil pe 18.11.2013 si am vrea sa stim daca poate intra in somaj, pentru ca, firma la care a lucrat ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? avram1977 avram1977 buna seara,as dori sa va intreb daca pot beneficia de somaj atit timp cit am mostenit de la parinti si pamint arabil fiind actele pe numele meu? si inca o ... (vezi toată discuția)
Intrarea in somaj cristina1328 cristina1328 Buna ziua! Soacra mea a intrat in somaj la sfarsitul lunii martie (dupa 2 ani lucrati fara intrerupere). La inceputul lunii iulie s-a angajat la o firma (cu ... (vezi toată discuția)