avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi banesti

buna ziua!in decembrie 2007 am fost preluati de o firma care ne-a introdus toate sporurile in salariu(inclusiv cel de toxicitate care conform ccmn nu se introduce in salariu dar dispare cand conditiile se normalizeaza) si ne-a luat din concediu de odihna 11 zile, aveam 36 si am ramas cu 25.mentionez ca lucrez la tura.au ramas urmatoarele sporuri:15%spor de tura(pe care eu nu l-am gasit in ccmn),25%spor de noapte(doar pentru orele lucrate de noapte)si sarbatorile legale platite 100%.in decembrie 2008 ne-am trezit fara a fi anuntati in prealabil ca nu se mai platesc sarbatorile legale.explicatia sefilor a fost ca doar cei care fac ore suplimentare primesc acest drept. (se refera la cei de zi care stau acasa de sarbatori si sunt platiti)
multumesc!se stie ca in romania orice reclamatie contra firmei unde lucrezi este similara cu desfacerea contractului de munca.sa vedem ce o sa faca sindicatul la sedinta de joi,cu toate ca nu prea a reusit pana acum nimic,mai mult ai apara pe ei decat pe noi.nici cu toxicitatea nu au reusit nimic,cu toate ca firma a venit cu un act aditional prin care specifica ca cei care lucreaza la un angajator unde exista conditii de toxicitate vor primi spor de toxicitate.eu nu am schimbat locul de munca doar am fost preluati de o alta firma si inainte aveam spor de toxicitate.
Pentru personalul care lucreaza in ture , conform graficului normal de lucru , pentru orele lucrate in zilele de sambata si duminica sau alte zile libere se plateste un spor de 100% . Plata dubla rezulta din liberul platit si acest spor de 100% . Pentru salariatii care nu lucreaza in tura si sunt chemati in zilele nelucratoare , acestea sunt ore suplimentare si se plateas ca ore suplimentare cu spor de 100% (nu li se mai acorda liber). Problema se poate rezolva in mod amiabil , prin reprezentantii sindicali .
ei ne dau 15%spor de tura ceea ce inseamna mult mai putin decat daca ne-ar plati sambata,duminica si sarbatorile legale dublu.se poate lega de faptul ca ne da 15%spor de tura si sa nu ne mai plateasca sarbatorile legale atunci cand le lucram?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La bugetari nu se platesc zilele nelucratoare,lucrate evasinai evasinai Daca intr-o luna sunt 160 ore (20 zile) lucratoare, si o persoana lucreaza 160 ore din care 24 ore lucrate sambata sau duminica si 8 ore lucrate intr-o ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentarã în zilele de repaus sãptãmânal, sãrbãtori legale etc kicsiagi kicsiagi Munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care conf. legii nu se lucrează, în cadrul schimbului ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate in repausul saptamanal Cornelcr28 Cornelcr28 Buna ziua,lucrez la primarie in ture de 12h inclusiv sambata,duminica si in sarbatorile legale,va rog sa imi spuneti ,daca nu depasesc nr de ore lucrate in ... (vezi toată discuția)