avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare contract - succesiune nedezbatuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare contract - succesiune nedezbatuta

Intrucat apartamentul in care locuiesc, dobandit de catre parintii mei dar inregistrat doar pe numele tatalui si in baza contractului acestuia s-a intocmit un contract de servicii cu firma RDS&RCS , in momentul de fata , datorita faptului ca tatal meu a decedat in urma cu 2 ani nu pot achizitiona un alt pachet de servicii , mama mea nefiind trecuta in contractul de propietate si nici eu , solicitandu-ni -se de catre firma respectiva taxa de succesiune. M-ar interesa daca exista posibilitatea ca mama mea fiind sotia tatalui meu de peste 50 de ani mai poate fi trecuta pe actul de propietate ,neavand banii necesari ptr taxa de succesiune , eu si mama mea fiind singurii mostenitori, locuim la aceeasi adresa si tacit toate platile au fost preluate de mama mea la toate utilitatile de la decesul tatalui meu
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:37, 3 Octombrie 2012
Eu cred ce da, pentru ca conform noului cod civil, sotii sucede in drept de folosinta casei familiara. Art. 321. Nu conteaza ce a decedat tatal dv inainte intrari in vigor al noului cod civil pentru ca si pentru efecte viitore este valabil conform art. 6 alin 6. Cu facturi pe care le platesc e clar ce a fost si este in continuare locuinta familiei, si ca tare inclusiv in caz ce n-ar fi in proprietate ci in inchriere, trece folosinta automatic la sotul supravietuitor, daca nu renunta de mod expres. (art. 323.alin. 3). Argumentul e clar: daca si un chirias are acest drept ce n-ar fi valid pentru un proprietar. Eu zic ce puteti sa vorbesc cu consilierul juridic a acestor firme si sa lamuresc de ce nu va incheia contract daca prin lege sunteti titular a folosintei casei conform art. 321 al Cod civil si dovedeti ce a fost casa familiara si este in continuare cu facturile de inainte si dupa.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare sau inchisoare! ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare conform art. 217 dn cod penal, care se refera la distrugerea, cu pedeapsa intre o luna si 3 ori amenda. Mentionez ca am fost dat in ... (vezi toată discuția)
Mostenire/legea 58/1974 ContSters276364 ContSters276364 Buna ziua,am mostenit de la tatal meu un imobil compus din teren in suprafata de 225 mp,care la randul sau la dobandit prin mostenire de la defuncta sa ... (vezi toată discuția)
Am o problema cu tatal meu.imi restrictioneaza accesul in casa ... Dana ember Dana ember Am o problema cu tatal meu.Imi restrictioneaza accesul in casa parinteasca.Mama mea a decedat.El acum sa complicat cu nişte țigănci (una minoră).Am dat-o ... (vezi toată discuția)