Am o problema cu tatal meu.Imi restrictioneaza accesul in casa parinteasca.Mama mea a decedat.El acum sa complicat cu nişte țigănci (una minoră).Am dat-o pe minoră afară din casă când am gãsit-o acolo.Cică o trimit bunicii să-i dea bătrânul bani.Aş dorii să am acces in casa părintească şi cheie la uşă.Cum aş putea face să rezolv problema.Să merg la poliție şi să depun plângere penală.Am şi eu parte in casă ca copil legitim +jumătate din partea mamei mele decedate.Mulțumesc.
Am şi eu parte in casă ca copil legitim +jumătate din partea mamei mele decedate.
Aveți parte doar ca moștenitor al mamei decedate, mai exact 3/4 din jumătatea ei.
Plângere penală depuneți, în opinia mea, degeaba. Tatăl poate dispune cum vrea de casă în acest moment.
Cum adica poate dispune cum vrea de casa ? Potrivit certificatului de mostenitor daca s-a facut succesiunea este propietara pe 3/4 din jumatatea care a fost propietatea mamei sale.Daca nu s-a facut succesiunea trebuie dezbatuta succesiunea fiica fiind mostenitor rezervatar potrivit art. 1087 din codul civil. Dreptul de propietate are 4 dezmembraminte : dreptul de uz , dreptul de superficie , dreptul de abitatie si dreptul de uzufruct.Art. 555 din codul civil.Dreptul de folosinta incorporeaza dreptul de uz si dreptul de uzufruct.Pina la dezbaterea succesiunii si dupa aceea pina la o eventuala imparteala fiica are drept de folosinta pentru propietatea comuna.