avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt in concediu crestere copil si vreau sa raman, din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt in concediu crestere copil si vreau sa raman, din nou, insarcinata. Ce indemnizatie voi primi avand in vedere ca mi-a expirat contractul de munca?

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei neclaritati pentru ca nimeni nu a stiut sa ma ajute #-o Sunt in crestere copil din sept. 2011 pt o perioada de 2 ani (sept.2013) si vreau sa am si al doilea copil cat mai curand.
Problema pe care o am e ca mie mi-a expirat contractul de munca in martie 2012 (a avut perioada determinata) si as vrea sa stiu daca raman insarcinata in perioada ramasa din concediul actual de crestere a copilului, ce indemnizatie voi primi ulterior, pentru al doilea, VOI MAI PRIMI? Se va tine cont tot de venitul obtinut inainte sau cum anume se calculeaza noua indemnizatie, in functie de ce ? Rog ajutor, e URGENT
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:17, 3 Octombrie 2012
1. Cel mai bine ar fi sa nasteti inainte de a se termina CCC1.

2. In aceasta situatie veti intra direct in CCC, incepand cu ziua urmatoare aceleia in care primul copil implineste 2 ani, si veti avea aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1
Va multumesc mult pentru raspunsul dat, dar in cazul in care nasterea va avea loc dupa finlizarea primului CCC, cu ce situatie financiara ma voi confrunta?
Va intreb acest lucru pentru ca ne dorim si al doilea copil si nu as vrea sa incep o noua colborare cu un angajator si apoi dup cateva luni sa intrerup pt ca raman insarcinata.
1. Daca veti naste dupa ce se termina CCC1, pentru a intra in CCC2 se va relua procedura de la CCC1.

2. Adica trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (concediu crestere copil, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. In acest ca indemnizatia pentru CCC2 va fi mai mica decat la CCC1 deoarece va fi de 75% din veniturile nete, adica din indemnizatia pentru CCC1.

4. - Cel mai bine ar fi sa nasteti inainte de a se termina CCC1 (chiar si in ziua in care primul copil implineste 2 ani).
- Pana in septembrie 2013 cand ar trebui sa se nasca copilul este timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu crestere copil salavastruiuliana salavastruiuliana Bună ziua, Vă rog să-mi oferiți câteva lămuriri pentru situația următoare: mi s-a aprobat cererea primire indemnizație creștere ... (vezi toată discuția)
2 indemnizatii cresterea copilului pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Am lucrat cu contract de mandat, am ramas insarcinata, am primat concediu medical de la casa de sanatate, in 12 sept 2014 am nascut si am ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate felisana felisana Buna ziua! Situatia este urmatoarea: - mama se afla in concediul de crestere al copilului pana la 2 ani, primind indemnizatia lunara de 1.200 ... (vezi toată discuția)