avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza legala

Buna seara! Pentru un credit contractat in 2008, s-au achitat rate pana la cea aferenta lunii decembrie 2009. Dupa aceea, au urmat desigur telefoane si adrese, intai din partea bancii, apoi a unei firme de recuperare, iar in 2012 din nou din partea bancii. Singura masura concreta a intervenit in mai 2012, o sentinta de incuviintare a executarii silite, care a ramas doar pe hartie, intrucat persoana in cauza nu detine venituri si nici bunuri, ba mai mult nici nu se afla in tara de aproape 2 ani. Intrebare: care este articolul de lege care reglementeaza termenul de prescriere a unei datorii si conditiile in care se aplica prescrierea? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri: :help:
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:05, 5 Octombrie 2012
Nu, notificarea nu e act incepator de executare, nu intrerupe prescriptia.
Multumesc pentru raspunsul prompt!! :vishenka:
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
narcisa_salbatica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii pialeone pialeone Buna seara Am primit de curand o scrisoare de la o firma de recuperare in care mi se reaminteste ca sunt inregistrat in baza de date cu o datorie de 107 RON, ... (vezi toată discuția)
Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantei de catre firme de recuperare rogosz_radu rogosz_radu am avut un card de credit de la una din multele societati de creditare care activau in Romania acum cativa ani buni am folosit acest card pentru a cumpara trei ... (vezi toată discuția)