avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuz rambursare imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuz rambursare imprumut

Ma confrunt cu urmatoarea speta: i-am imprumutat "prietenului meu" o suma de bani si acum refuza sa-mi ramburseze imprumutul. Nu am nicio dovada ca i-as fi dat acei bani (martori, chitanta de mana). Problema a inceput in momentul in care am solicitat sa-mi inapoieze o parte din bani. Ulterior, am aflat, ca de fapt "prietenul meu" era casatorit. Am doua inregistrari pe telefon in care el refuza sa-mi restituie banii. Se poate face ceva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 18:43, 24 Ianuarie 2009
Buna ziua,

evident, daca nu puteti proba acest raport juridic atunci nu puteti face nimic in instanta.
Asadar trebuie sa lucrati asupra acestui aspect. In principiu, in situatia data ar trebui sa aveti un inscris sau macar un inceput de dovada scrisa. Daca insa erati super apropiati atunci s-ar putea incerca o imposibilitate morala de constituire a unui inscris dar tot tb sa aveti niste martori. Incercati sa faceti o discutie in prezenta unui tert care sa nu va fie ruda sau afin si care ar putea apoi veni ca martor.

av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere..? posibil santaj? Maria_v7 Maria_v7 Am imprumutat o suma de bani fostului prieten (cu care am avut o relatie de lunga durata) chiar inainte de a ne desparti.Acum refuza sa-mi restituie suma de ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut persoana fizica coneofcold coneofcold RECUPERARE IMPRUMUT PERSOANA FIZICA La inceputul acestui an am imprumutat o fosta iubita cu o suma de bani semnificativa (as spune chiar mare) de care avea ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii dati cu imprumut? silvia_cristi silvia_cristi am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati ... (vezi toată discuția)