avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare personal contractual
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare personal contractual

Bună yiua
Va rog frumos s mă lămuriţi în următoarea situaţie.
La sfârşitul lunii octombrie voi susţine examenul de promovare de la sociolog la sociolog specialist (la 3 ani de la ultima promovare). Mi s-a spus că în conformitate cu legile în vigoare voi susţine examenlul de promovare, voi trece în treapta superioară dar salariul nu va creşte întrucât nu se aplică nu ştiu ce lege.
Vă rog să mă luminaţi
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 19:40, 4 Octombrie 2012


... voi trece în treapta superioară dar salariul nu va creşte întrucât nu se aplică nu ştiu ce lege.


Sunt de parere, sa intrebati persoana care a spus ca nu se aplica o lege, sa va comunice si sa notati, legea, paragraful, articolul si alineatul care argumenteaza oprirea de la cresterea salariala in contexul cresterii gradului de calificare (in cazul in care promovati examenul).

Daca comunicati, comunitatii avocatnet.ro aceasta informatie, cu siguranta un consultant va v-a da lumina de care aveti nevoie.

Sunt de parere sa participati la examenul de promovare, pentru ca s-ar putea sa fie doar o descurajare nefondata, pentru a va impiedica sa obtineti o salarizare superioara.

Mi s-a spus ca intrucat nu se aplica coeficientii din legea salarizarii pe 2012 se raporteaza la incadrarea din OG 10/2008 in care era prevazut salariul pentru sociolog principal la 1.080 lei.
In principiu, salariatilor promovati in acest an li se acorda drepturi salariale ca si la salariati aflati deja pe functia/gradul respectiv.

Cum insa salarizarea acestora s-a facut pe baza grilelor din O.G. nr. 10/2008 care prevedeau doar 3 trepte: sociolog debutant, sociolog si sociolog principal, nu exista un salariu cuvenit pentru noua "categorie" de sociolog - cea de specialist, introdusa doar prin legea de salarizare din 2009 sau 2010. In aceeasi situatie sunt si alte functii: asistent social, psiholog, etc.

Evident ca unii au cerut ajutorul/punctul de vedere al Ministerului Muncii, care s-a facut ca nu intelege situatia si le-a servit raspunsul clasic deja "diferentele/problemele se vor rezolva odata cu aplicarea coeficientilor de salarizare din legea unitara de salarizare (a cata lege si cand, poate o prindem pana la pensie...)"

Si uite asa, exista unele categorii de salariati care nu pot promova de mai bine de 3 ani, chiar daca au vechimea si calificativele solicitate de "lege".

Nu-i asa ca "adorati" guvernele si pe ministrii muncii, care din 2009 si pana in prezent, nu au facut nimic in acest sens?:hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Marirea drepturilor salariale clava clava as dori si eu un exemplu de cerere pentru o marire de salariu (vezi toată discuția)
Salariu clava79 clava79 Sunt asistent medical. Am promovat gradul principal in 2009 si de abia la sfarsitul anului 2010 mi s-a recunoscut pe cartea de munca. Am si eu o ... (vezi toată discuția)