avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Contract drepturi de autor asupra unor fotografii
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Contract drepturi de autor asupra unor fotografii

Buna ziua! Eu sunt fotograf si as dori sa intreb daca eu semnez impreuna cu un model un contract referitor la folosirea pozelor, dar nu in fata unui notar, ce valoare are acest contract in instanta in cazul in care se incalca prevederile din respectivul contract - de exemplu imaginile sunt vandute de catre model unui tert sau sunt modificate fara acordul meu scris.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Sorin Eduard Pavel , Avocat 17:17, 5 Octombrie 2012
este perfect valabil- forma advaliditatem a contractului, nu necesita legalizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model release/ acord utilizare fotografii originalro originalro Ce valoare juridica are un model release - acord de utilizare poze intre fotograf si model? Dar daca e specificata si o suma modica acordata modelului pentru ... (vezi toată discuția)
Colaborare fotograf-model AncestralSoul AncestralSoul Buna ziua, In momentul actual activez lucrez ca fotograf freelancer fara a avea un contract cu o firma sau publicatie.Doresc sa realizez cateva pictoriale ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)