avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim

Am aflat de curand ca salariul minim pe economie pentru angajatii cu studii superioare ar trebui sa fie 1200 roni dar la mine nu s-a modificat nimic. Cum as putea afla daca angajatorul a platit la stat taxele pentru mine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 25 Ianuarie 2009
daca salariul tau este mai mic de 1200, iar pe fisa postului tau este specificat necesitatea de studii superioare ca si cerinta...e normal si logic sa vi se majoreze salariul!!!Codul COR specfica aproape de fiecare data pentru post necasr studii superioare, dar nu neaparat...
in ceea ce priveste viramentele societatii e simplu sa te duci si sa ceri de exemplu informatii de la institutiile unde se fac viramente...
de exemplu pentru sanatate poti sa ceri o adeverinta de medic de familie in care sa se specifice ultimul o.p cu care s-a efectuat plata...
si-asa ai taiat de pe lista o intrebare....
olimiha a scris:

Am aflat de curand ca salariul minim pe economie pentru angajatii cu studii superioare ar trebui sa fie 1200 roni dar la mine nu s-a modificat nimic. Cum as putea afla daca angajatorul a platit la stat taxele pentru mine?

Numai pentru personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare salariul minim brut de incadrare este de 1200 lei.
Referitor la plata taxelor datorate bugetului de stat, va puteti adresa ANAF-ului.
Sant incadrata ca inginera si am fost trecuta cu salariul minim pe cartea de munca. Nu exista contract de munca colectiv, e vorba de o firma mica. Daca marirea de salariu de la 1000 la 1200 roni se aplica de la 1 ianuarie nu ar fi trebuit sa existe deja acel act aditional? E normal ca eu sa nu semnez stat de plata niciodata?
Nu este normal ca un salariat sa nu semneze un stat de plata. Principala dovada a executării contractului individual de munca o constituie documentele de plata a salariilor.

Este posibil ca incheierea actului aditional de modificare a salariului sa se faca mai tarziu.
Iintrucat aceasta modificare rezultă dintr-aun act normativ nu este obligatorie incheierea acestui act aditional la c.i.m., angajatorul putand emite o decizie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim diferentiat pentru persoanele cu studii superioare George Hututui George Hututui Conform acestei ordonante despre salariul minim diferentiat pentru persoanele cu studii superioare, angajatorul nu are voie sa-i plateasca pe cei care au un ... (vezi toată discuția)
Salariul minim studii superioare Nelia2583 Nelia2583 1. potrivit codului muncii, salariul minim brut pentru studii superioare pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare este de 1200 lei. ... (vezi toată discuția)
State de plata, dispozitii i0n i0n va salut.. Problema sta in felul urmator: la societatea unde activez nu semnam pe state de plata pentru salarii, ci pe niste tabele A4, sus avans/lichidare ... (vezi toată discuția)