avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării cumparare apartament pe PFA
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

cumparare apartament pe PFA

Buna ziua,

As dori sa ii intreb pe cei care sunt la curent cu acordarea de credite prin programul "Prima Casa" daca bancile acorda un astfel de credit pe PFA. In sensul ca as dori sa achizitionez o locuinta pentru a-mi desfasura activitatea acolo si, implicit pentru a locui, insa pe PFA, intrucat as dori ca ratele aferente unui astfel de credit sa le pot introduce la cheltuieli deductibile.

In caz contrar, va rog sa imi spuneti care ar fi celelalte variante disponibile (credit imobiliar, ipotecar?) Din cate stiu, spre deosebire de "Prima Casa", aceste tipuri de credite solicita si un avans considerabil.

Mentionez ca imi desfasor activitatea pe traduceri, iar PFA-ul e deschis de aprox. 3 ani.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 07:42, 12 Octombrie 2012
Conform Ordonantei de urgenta 60/2009 art.1 pct. 2, Beneficiarii programului Prima Casa sunt persoane fizice care la data intrarii in vigoare a respectivei ordonante de urgenta nu detin in comun sau individual, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indifferent de modul in care a fost dobandita si nici nu au in derulare un credit ipotecar.

In aceste conditii, avand in vedere faptul ca ordonanta nu face o diferentiere in functie de sursele din care se vor achita ratele, consider ca nu va incadrati in conditiile de eligibilitate ale Programului “Prima Casa”.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2012
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Infiintati un SRL sau un SRL-D deoarece pe PFA nu aveti cum sa obtineti o astfel de finantare. Prin celelalte forme veti avea acces la finantari din programele nationale.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament pe pfa alina.turca2 alina.turca2 Buna ziua, As dori sa ii intreb pe cei care sunt la curent cu acordarea de credite prin programul \\"Prima Casa\\" daca bancile acorda un astfel de credit ... (vezi toată discuția)
Donatia intre parinti si copii georgiana miclescu georgiana miclescu in anul 2005 parintii mi-au donat mie si fratilor mei casa in care locuim, cu conditia stipulata ca pe timpul cat ei traiesc , sa locuiasca in casa respectiva, ... (vezi toată discuția)
Prima casa adriancirstian adriancirstian BUNA ZIUA! VREAU SA PARTICIP LA PROGRAMUL PRIMA CASA INSA NU STIU DACA INDEPLINESC CONDITIILE PROGRAMULUI.SUNT CASATORIT SI SOTIA DETINE 1/2 DINTR-UN ... (vezi toată discuția)