avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Unde se inregistreaza profesia libera de exemplu o ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Unde se inregistreaza profesia libera de exemplu o asociere mixta :mediator & avocat & expert contabil unde se inregistreaza ?

Unde se inregistreaza profesia libera de exemplu o asociere mixta :mediator & avocat & expert contabil unde se inregistreaza ?


In opinia mea nu se poate infiinta o societate civila profesionala cu membrii avand profesii diferite ...
unmoeglich a scris:

Da, aveti dreptate, nu exista ceva prin care sa li se interzica in mos expres acest lucru, dar exista in schimb ceva imperativ prin care li se spune cum pot functiona....


Va informez ca exista un principiu de drept care functioneaza de peste 2000 de ani: ,, ubi lex non distinguit nec nos distinguere debemus" si daca il raportam la art. 40 din Constitutie privind dreptul la asociere, nemaivorbind aici de reglementarile internationale ratificate de parlament la care Romania este parte - gen declaratia Universala a Drepturilor Omului as fi mai retinut in a face o asemenea afirmatie. Bunaoara respectivii pot sa-si infiinteze chiar si o asociatie non-profit avand ca scop de exemplu - informarea persoanelor interesate de fenomenul legislativ in Romania - fiecare breasla aducandu-si aportul cu bruma lor de cunostinte sau de experienta dobandita.
D-le @sad, eu apreciez raspunsurile date de d-voastra, din acest motiv nu va raspund punctual la aceasta precizare...pe care ati adus-o astazi, iar intrebarea altor utilizatori era cu privire la asocierea in participatiune si societate civila profesionala, parca despre asta era vorba.
Iar referitor la principiu de drept la care faceti referire, chiar daca mai am putin si fac 30 de ani....de la terminarea facultatii mai am inca tinere de minte:)
Cu mult respect,
Am dorit sa fac cuvenitele precizari deoarece dvs. ati afirmat la inceputul acestei discutii ca o asociere intre respectivii s-ar putea realiza doar la... culesul de cartofi, dupa ce eu am dat varianta unei asocieri in participatiune in situatia in care legea care reglementeaza fiecare breasla nu ingradeste expres o asemenea asociere. Va respect ,, vechimea in munca", eu am numai vreo 20 de ani de cand am terminat facultatea. Va doresc o duminica frumoasa!
informatia este cea mai scumpa marfa in concluzie vreau sa va aduc la cunostiinta ca exista colaborarii intre profesii libere: avocat&consultant fiscal&contabil autorizat/expert contabil sunt n site uri care le prezinta serviciile.

referitor la experienta ce s a trait acum 10-25 de ani nu se mai traieste azi , suntem in EPOCA VITEZEI , am pus intrebarea deoarece exista pe piata servicii in asociere cu alte profesii libere, exista pachete de servicii cu gratuitate si ma gandeam la modul juridic de colaborare.

Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2012
olden, utilizator

Alte discuții în legătură

Societate civila sau birou? urgent arity arity Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am. Eu nu am studii juridice si nu stiu ce sa aleg. Am terminat un curs de mediatori si acum trebuie ... (vezi toată discuția)
Mediator si pfa mitan1989 mitan1989 am un pfa cu activitate de consiliere financiara caen 7022,am urmat cursurile de mediator, intrebare--------la registrul comertului mi s-a spus ca nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune ccccristina ccccristina buna ziua un asociat( a venit cu spatiu),trebuie sa primeasca lunar de la celalalt asociat in fiecare luna 3000 de euro + tva in urma desfasurarii ... (vezi toată discuția)