avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer secretar comuna-consilier juridic
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer secretar comuna-consilier juridic

Credeti ca este posibil, legal, un transfer in interes de serviciu/ la cerere din functia de secretar comuna in functia de consilier jurudic la Institutia Prefectului???? Mentionez ca transferul este dintr-o functie pe perioada nedeterminata pe o functie temporar valabila, iar eu sunt de acord cu acest transfer, cunoscând şi acceptând riscul ca postul sa fie oricând reocupat de titularul postului.
Cel mai recent răspuns: camelia david , utilizator 09:14, 9 Octombrie 2012
transferul nu poate avea loc pe o functie publica decat daca este vacanta. asa scrie in legea 188. ea presupune renuntarea definitiva la postul al carei titular esti, si acceptarea unei functii vacante pe care sa o ocupi pe perioada nedeterminata urmare a operarii transferului, cu respectarea conditiilor de ocupare a functiei de executie in speta, potrivit legii si fisei de post.
de mentionat ca, transferul intre o UAT si o prefectura nu poate avea loc decat in interes de serviciu, fiind reglementata in mod expres imposibilitatea de a efectua un transfer la cerere intre o institutie/autoritate din administratia publica locala si una din administratia publica centrala.
in calitate de secretar de UAT ar fi trebui sa stiti asta.
deci pe scurt, nu. nu este legal transferul de orice fel in cazul in care functia pe care urmeaza a fi realizat transferul este o functie temporar vacanta.
mutumesc, stiam asta numai ca speram sa nu fie asa, oricum mutlumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela La primaria de comuna unde lucrez postul de secretar este vacant.Care sunt ultimele prevederi legale privind ocuparea postului vacant de secretar comuna? ... (vezi toată discuția)
Organigrama si statul de functii - administratie publica mihaita10 mihaita10 Buna ziua, 1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post ... (vezi toată discuția)
Secretar comuna cosminic cosminic in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre ... (vezi toată discuția)