avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Atributiile de serviciu ale consilierului personal al ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Atributiile de serviciu ale consilierului personal al primarului

Buna ziua, o cunostinta care este consilier personal al primarului unei comune doreste sa afle daca in baza statutului sau de personal contractual pe care il are pe perioada mandatului primarului poate exercita atributii date de catre acesta din specificul celor care trebuie indeplinite de regula de catre aparatul de specialitate al primarului cum ar fi spre exemplu -functionar delegat cu atributii de stare civila. mentionez ca, consilierul primarului are absolvite studii superioare de drept administrativ si curs de specialitate pentru stare civila. Va multumesc pentru sprijin si atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 22:18, 28 Ianuarie 2009
Atribuţiile consilierului personal se stabilesc prin dispoziţie a primarului. - art.66 alin.4 din Legea nr.215/2001
Consilierul primarului, nu poate indeplini decat atributiile care i se stabilesc prin dispozitia de numire, iar acestea, trebuie sa fie specifice functiilor de demnitate publica.
Acestuia nu i se pot delega atributii specifice functionarilor publici sau personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului, si nici atributii de coordonare a aparatului de specialitate al primarului, intrucat, acestea pot fi delegate, in conditiile legii, viceprimarului, respectiv, administratorului public.
Va multumesc, as dori sa mai adaug urmatoarele precizari, in momentul de fata nu este nici o persoana din cadrul institutiei care prin specificul postului sa indeplineasca asemenea atributiuni, nici in aceasta situatie nu se pot delega consilierului primarului aceste sarcini daca acesta detine competente de specialitate in domeniu ?.
Consider ca nici in aceasta situatie nu poate indeplini asemenea atributii ... este consilier personal al primarului.
Usor gresit X-(
Atributiile consilierului personal al primarului se stabilesc prin dispozitie a primarului. Aceasta dispozitie poate fi emisa la angajare sau ori de cate ori primarul considera ca este utila sau necesara delegarea unor atributii catre consilierul sau personal. Singurele exceptii sunt cele cu referire la atributiile date expres in sarcina altor persoane, cum ar fi secretarul unitatii administrativ teritoriale.
Pornind de la exemplul dvs., atributiile de ofiter de stare civila nu pot fi delegate consilierului personal, acestea fiind atributul primarului sau, conf. art. 65 din Legea 215, ale secretarului sau altor functionari publici cu competente in domeniu. De asemenea nu poate fi delegata calitatea de ordonator de credite sau cele de reprezentare a unitatii administrativ-teritoriale in instanta (vezi art. 21 din Legea 215)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre delegarea sarcinilor si delegarea raspunderii sorin_80 sorin_80 Sunt nelamurit intr-o problema si anume daca exista o delimitare clara intre delegarea sarcinilor si delegarea responsabilitatii? - in principal in cadrul ... (vezi toată discuția)
Primarul numeste unilateral consilierii personali? parasolarul parasolarul Primarul poate organiza concurs pentru ocuparea unui post de consilier personal pe care il va numi prin dispozitie fara implicarea in nici un fel a consiliului ... (vezi toată discuția)
Se poate transforma postul de bibliotecar comunal în funcție ... MEva MEva Se poate transforma postul de Bibliotecar comunal în funcție publică? Ar fi necesar aceasta transformare pentru a putea bibliotecarul sa îndeplinească și ... (vezi toată discuția)