avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... cum pot deveni ofiter de stare civila ?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

cum pot deveni ofiter de stare civila ?

Ce scoala trebuie sa fac ca sa pot devenii ofiter de stare civila? Acum ocup postul de consilier personal al primarului din comuna. Am studii superioare facute Biotera. Ce cursuri imi trebuie, ce conditii? Postul este liber
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 09:05, 23 Mai 2018
Nu există post de ofițer de stare civilă, aceasta este o atribuție a primarului, stabilită de art. 63 alin. 2 din Legea 215/2001, care poate fi delegata, conform art. 65 din aceeasi lege, viceprimarului, secretarului unităţii administrativ-teritoriale, conducătorilor compartimentelor funcţionale sau personalului din aparatul de specialitate, precum şi conducătorilor instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, în funcţie de competenţele ce le revin în domeniile respective.
Avand in vedere faptul ca functia de ofiter de stare civila implica exercitiul autoritatii de stat, consider ca ea nu poate fi delegata decat unui functionar public, conform art. 2 alin. 3 lit. a din Legea 188/1999 - Statutul Functionarilor Publici. Consilierul personal al primarului avand calitatea de personal contractual, nu cred ca este posibil sa va fie delegata aceasta calitate. Postul despre care sustineti dvs ca este liber, mai mult ca sigur ca este in cadrul unei structuri de stare civila din primarie (gen personalul care inregistreaza nasterile, casatoriile si decesele si asigura aplicarea legii 119/1996 privind actele de stare civila, ), care nu este totuna cu ofiterul starii civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stare civila grig1968 grig1968 Pentru a lucra la starea civila ca angajat cu contract de munca in cadrul unei Primarii este neaparat nevoie sa fi functionar public.Daca cel care indeplineste ... (vezi toată discuția)
Atributiile de serviciu ale consilierului personal al primarului nikip2266 nikip2266 Buna ziua, o cunostinta care este consilier personal al primarului unei comune doreste sa afle daca in baza statutului sau de personal contractual pe care il ... (vezi toată discuția)
Despre delegarea sarcinilor si delegarea raspunderii sorin_80 sorin_80 Sunt nelamurit intr-o problema si anume daca exista o delimitare clara intre delegarea sarcinilor si delegarea responsabilitatii? - in principal in cadrul ... (vezi toată discuția)