avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care sunt pasii de urmat pentru a declara un recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care sunt pasii de urmat pentru a declara un recurs?

Am facut o plangere la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti impotriva unui proces verbal de contraventie care prevedea si retinerea permisului de conducere pentru 30 de zile. In urma procesului am primit un raspuns nefavorabil cu posibilitate de recurs. Stiu ca am un termen de 15 zile pentru a face un recurs. Am inteles ca trebuie sa fac o cerere de recurs dar nu stiu ce trebuie sa specific in aceasta si daca trebuie sa mai anexez ceva alaturi de ea (plangerea initiala, vreo taxa de timbru sau copii dupa actele de identitate). Va rog sa-mi spuneti si unde trebuie depusa mai exact. Va multumesc anticipat, Cezar.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:26, 7 Octombrie 2012
Precizati ca intelegeti sa faceti recurs la hotararea instantei de fond
Recursul trebuie sa fie motivat pana la primul termen de judecata
Cererea se adreseaza instantei care a pronuntat hotararea impotriva careia intelegeti sa declarati recurs
recursul trebuie motivat in 15 zile de cand ati primit sentinta.motivele recursului sunt in functie de ce a retinut instanta de fond
Recursul motivat e bine sa il depuneti in 15 zile de la comunicarea sentintei, pe adresa instantei de fond (acolo unde v-ati judecat prima oara). Dosarul impreuna cu cererea de recurs va fi inaintat tribunalului care va fixa termen de judecata, dvs primind o citatie.
Recursul este scutit de plata taxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere contravenþionalã anulatã pentru lipsa semnãturii maryan_rmf maryan_rmf M i s-a anulat plangerea de contestare a procesului verbal de circulatie fara rovinieta pe motivul ca este ne semnata .Mentionez ca vandusem deja masina . Ce ... (vezi toată discuția)
Dupa pronuntare ce urmeaza ? azi112010 azi112010 As avea si eu urmatoarele intrebari: - cum aflu ce se dispune la pronuntare (ni s-a spus ca in 5 zile) ? - dupa pronuntare, in cazul in care ceva nu este ... (vezi toată discuția)