avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deranjarea linistii publice- limite clare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deranjarea linistii publice- limite clare

Buna ziua,

As vrea sa stiu exact limitarile pt deranjarea linistii publice.

Situatia este urmatoare:
Am ales nefericitul hobby de a canta la tobe, asa ca am investit intr-un set de tobe electronice, pentru a putea repeta acasa, decat sa inchiriez sala prin divesre zone din oras. Zgomotul produs de acestea este net inferior fata de cel produs de un set normal, orientativ este ca si cum cineva ar lovi cu un bat o bucata de plastic destul de moale invelita intr-o carpa.

Desigur au aparut probleme cu vecinii care nu sunt deranjati de volum cat de sunetul repetitiv de ciocaneala in plasic

In situatia in care stau la bloc, as vrea sa stiu:
-care este limita de db pe ceare o pot atinge pentru a nu intra in conflict cu legea. Am auzit de prin parti neautorizare ca ar fi 100 db ceea ce e o sireana de masina, deci mult peste ceea ce emit eu.
- e adevarat ca in cazul in care cineva face plangere dar nu aduce dovezi, 2 martori sunt indeajuns pt a ma incrimina (in cazul in care nu este asa va rog sa-mi explicati cum este corect)
-in cazul in care politia ar veni la usa ar putea sa masoare in db sunetele emise pt a demonstra sau nu vinovatia mea.
sau cum se stabileste vinovatia in aceasta situatie?

mai precizez ca vreau sa sa traiesc civilizat cu vecinii mei, iar intrebarea este pt a putea prevenii situatii neplacute, nu incerc sa intind coarda la maxim ci doar sa stiu la ce sa ma astept si cantitatea de investitii necesara pt a putea rezolva problema

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2009
iony_gill, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristaji , utilizator 14:23, 4 Octombrie 2011
Pentru userul care a initiat discutia: o rezolvare a problemei dvs ar fi sa izolati fonic camera respectiva.
Am vazut o idee interesanta intr-o revista de specialitate, cand s-a izolat fonic o camera de muzica, imbracand toti peretii si plafonul cu cartoane de oua, iar apoi au fost zugraviti cu argintiu, astfel ca ambianta era deosebita.
Partea de izolatie cuprinde :
-izolarea fonica ( fata de surse exterioare de zgomot cit si a surselor interioare pentru evitarea deranjarii vecinatatilor)
-tratamentul acustic la - urmareste indeplinirea parametrilor normati in cazul diverselor productii muzicale in baza volumului incaperii.
Antifonarea unei camere sau a 4mp din camera va poate scapa de plangerile vecinilor ..utilizand vata minerala de sticla deoarece Esential este sa se realizeze o izolatie elastica a peretilor, care sa puna in valoare calitatile excelente de absortie ale izolatorului. ..

SUCCES
am si eu o problema cu vecinii care au apartament sub mine. daca se intampla sa vorbesc, sa rad sau sa indraznesc sa invit pe cineva la mine si sa ramana mai tarziu de 11 in conditiile in care nu se asculta muzica, nu se tipa ci doar se poarta o conversatie normala apare vecina la usa si incepe sa ma insulte. sincer nu am dat niciodata petreceri, nu ascult muzica tare dar cred ca pot in casa mea , pt ca sunt proprietara pot sa primesc musafiri. cum pot sa rezolv aceasta problema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea ordinii publice...?????? tied tied stimate doamne si domni avocati, 1.va rog sa imi mentionati ce legislatie prevede fapta de "deranjarea a ordinii publice" ? (articol de lege si sanctiuni, ... (vezi toată discuția)
Declaratie ! ThomasB ThomasB Buna seara ! Am o intrebare destul de serioasa... ! Am 17 bani si sunt elev la liceu. Am avut niste probleme cu un alt elev, eu l-am injurat l-am facut hot, ... (vezi toată discuția)
Codul contraventiilor, prostitutie emiy emiy Buna ziua , stiu ca de la 1 februarie s-a scos din codul penal, ca fapta penala practicarea relatiilor sexuale contracost. Dar este incontinuare considerata o ... (vezi toată discuția)