buna ziua!
as avea o nelamurire: am o firma care nu are activitate.Sunt obligata sa platesc contabila si administratoare pana la ineperea activitatii?multumesc anticipat!!!!
ma gandeam ca si-a dat demisia sau a emigrat.... de vreme ce ati intrebat de ce sa il platiti.
daca are ...foarte bine.
va ganditi sa il concediati si intrebati daca va puteti descurca fara el?
solutia pentru acest caz v-am spus-o ; sa devina administrator chiar patronul si atunci scapati de cheltuiala
revin cu cateva lamuriri: am infiintat firma in scopul cumpararii unor masini de taxi asteptand eliberarea licentei. Asta se intampla acum un an.Intre timp licenta nu a iesit si eu platesc un administrator si o contabila si in plus vreo 3 mil si ceva la 3 luni.ce pot face in cazul asta?licenta poate sau nu sa iasa....
va multumesc!
Pai daca aveti o contabila si un administrator pe care ii platiti se presupune ca au contracte, ca doar nu-i platiti la negru?
Asta inseamna ca firma are un minim de activitate!Nu face profit, pt.ca nu are venituri, asta nu inseamna ca nu are activitate.Administratorul se poate revoca, iar contabilul il dati afara daca nu aveti de unde sa-l platiti.Dar va trebui sa va ingrijiti dvs de declaratiile care trebuiesc depuse.
D.p.v. al managementului, dar si d.p.v. financiar, ar trebui sa va ganditi la suspendarea temporara a activitatii sau la un alt tip de afacere, pt ca firma "mananca” bani si nu aduce "roade”. Sigur, o sa va coste ceva pe la Reg Comertului (in caz de suspendare), dar e mai putin decat platiti din 3 in 3 luni – presupun ca TVA (?!)... – si contabila, si administrator... Practic, aveti o S.C. cu datorii catre dv...; altfel, de unde banii pe care ii virati din 3 in 3 luni? Acum, dv stiti cam cand preconizati ca ar putea "veni” licenta...
In caz de suspendare temporara a activitatii puteti cere – si primi – derogare de la Finante, sa nu mai depuneti declaratii... Veti depune numai situatiile financiare (la un an si la 6 luni) – pe care tot o contabila va trebui sa le intocmeasca..., dar nu lunar... si o veti plati mai putin...
Daca aceasta contabila lucreaza la dv pe baza unui c.i.m. e mai complicat cu suspendarea si cu derogarea...
Pt ca sunteti asociat unic – dupa cum deduc din mesaje – ar fi bine sa fiti dv si administrator (e mai ieftin si pt viitor si e mai putin complicat)...
Cel putin in privinta administratorului e simplu. Il revocati si deveniti dvs. administrator.
Cu contabilul e mai complicat caci cineva de meserie tb sa faca si sa depuna declaratiile, chiar si pe zero.
Suspendare activitate
JENIFER
Daca in clasa 6 nu am decat cheltuieli cu amortizarea si in clasa 7 venituri din dobanzi de pe extrasul de la banca pot suspenda activitatea firmei pe 3 ani?Si ... (vezi toată discuția)