avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suspendare activitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suspendare activitate

Daca in clasa 6 nu am decat cheltuieli cu amortizarea si in clasa 7 venituri din dobanzi de pe extrasul de la banca pot suspenda activitatea firmei pe 3 ani?Si odata suspendata activitatea se mai inregistreaza aceste venituri si cheltuieli in balante? Suspendarea presupune si un control fiscal?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 09:06, 27 Mai 2009
suspendarea activitatii pesupune reglarea fisei de platitor si obtinerea unui certificat fiscal.Odata suspendata activitatea, nu mai aveti decat obligatii declarative daca nu beneficiati de regim derogatoriu
care este legea care reglementeaza suspendarea?
daca o suspenzi pe 3 ani si te razgandesti poti oricand sa reiei activitatea

multumesc
Ordin nr. 864 din 20/06/2005, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 593 din 08/07/2005, pentru aprobarea Procedurii privind regimul de declarare derogatoriu

Suspendarea activitatii societatii comerciale se solicita la Reg.comertului in timp ce solicitarea regimului de declarare derogatoriu se face in baza Ordin nr. 864 din 20/06/2005 la Adm. Financiara, in caz de inactivitate temporara, pentru perioade mai mari de 12 luni, dar nu mai mult de 3 ani consecutivi.
Sunt supuse regimului de declarare derogatoriu urmatoarele declaratii: 100,102,300,101,etc. Pentru a beneficia de regimul derogatoriu trebuie sa completezi o cerere la finante,cerere in baza careia ti se acorda acesta posibilitate de a nu depune declaratii. In caz contrar, odata pe trimestru trebuie sa depui declaratiile pe zero.Trebuie sa te asiguri ca cererea a fost aprobata inainte de a nu mai depune declaratiile.
Nu sunt supuse regimului de declarare derogatoriu situatiile financiare anuale, semestriale. Situatiile financiare semestriale si anuale esti obligat sa le depui. In ca contrar te trezesti cu amenda. Chiar daca firma are activitatea suspendata scoti o balanta la 6 luni si faci bilantul. Daca firma nu a avut activitate de la infiintarea firmei, se poate depune declaratie de inactivitate si la Administratie si la Registrul Comertului.
Societatea trebuie sa indeplineasca cumulativ conditiile prevazute la art. 3 din OMFP 864/2005 pentru aprobarea procedurii privind regimul de declarare derogatoriu: sa nu figureze, la data aprobarii cererii, cu obligatii fiscale restante catre bugetul general consolidat, sa nu desfasoare nici un fel de activitate, sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare si/sau venituri exceptionale, sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului, etc. Concluzia pentru speta expusa de tine este ca trebuie sa nu ai venituri din dobanzi.
oricum administratia financiara nu-ti accepta dosarul (pt ca aici atasezi mai multe documente) pana nu ai hotararea de suspendare de la Registrul Comertului

Alte discuții în legătură

Orc sau administratie financiara ? NELA FURTUNA NELA FURTUNA Buna ziua, Cand s-a introdus forfetarul ,eu cu o societate care n-a functionat niciodata am intentionat sa depun declaratia 100 in iulie 2009 tot pe 0 insa ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)