avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Despre atitudinea proprietarilor de apartamente fata ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Despre atitudinea proprietarilor de apartamente fata de chiriasi

Buna,
Recent am luat in chirie si eu un apartament toate au fost bune si frumoase pin la semnarea contractului, si au vazut primii bani.
Dupa aceea au inceput sa vb f urit cu mine atit ce care zice ca e imputernicit de proprietar sa administreze apartamentul, cica nu e al lor, dar eu cred ca este si mint.
Mereu mi se adreseaza sub forma de amenintare, azi de exemplu am fost amenitata ca daca nu platesc cheltuielile care nici macar nu sunt afisate pe luna decembrie ei ma dau afara, si desi sunt mai mici ca virsta decit mine iar eu am si trei copii pur si simplu nu respecta omul.
Si eu am dat o garsoniera in chirie insa comunic si sunt intelegatoare cu chiriasii mei si cred ca asa ar trebui sa fie si altii cu mine.
Dar se pare ca ei au impresia ca daca au aceste apartamente cei care sunt chiriasi sunt slugile lor.
Ce parere aveti despre asta si ce ma sfatuiti sa fac sa mai suport aceasta situatie sau sa imi vad de drum.
Sincer din punct de vedere psihologic eu consider aceasta atitudine a lor drept o hartuire morala si psihica.
Vreau sfatul uni avocat in masura sa spuna daca pot sa ii dau si in judecata pentru asta deoarece eu consider ca e un comportament abuziv din punct de vedere moral.
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 08:18, 15 August 2009
E mai mult decat logic ca mai bine va vedeti de drum – cititi si eventuale clauze din contract care v-ar impiedica sa o faceti cand doriti...
Sanatos ar fi sa notificati (in scris) pe proprietari (sau pe acela care... administreaza apartamenul) ca plecati in X de zile..
Cand nu va convine cum se comporta un proprietar nu va ramane decat sa plecati... Chiriasii nu sunt slugile nimanui... In ce sens sunteti sluga? Nu cred ca aveti sansa de a castiga un proces impotriva lor, dar aveti "sansa” de a va enerva mai mult... In timpul procesului veti locui tot in apartamentul lor?
Daca n-au inregistrat contractul la Fisc ii puteti ameninta cu o reclamatie – pt ca nu isi declara veniturile... Dar, ce rezolvati? Vor inceta cu... hartuirea? Nu.

De fapt, puteti incerca un proces, pt ca proprietarul nu respecta intelegerea... :)
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2009
trope_doi, utilizator
Eu cred ca daca nu isi vad de treaba va puteti angaja avocat si s-ar putea sa aiba mari probleme.
Mai zic sa va vedeti de treaba si daca va deranjeaza in continuare sa incercati sa aflati ce drepturi aveti.
Cat despre ei, drepturile se pot exercita dar atat de greu incat nici nu vreau sa ma gandesc.
Aveti dreptul la proces daca vor sa va dea afara.

avocat Claudiu Lascoschi
Dupa cum ati spus ati incheiat un contract de in chiriere.In acest contract trebuie sa fi prevazute drepturile si obligatiile proprietarului si chiariasului.In cazul in cvare aceste drepturi nu sunt respectate, iar obligatiiile nu sunt executate cealalta parte se poate adresa instantei de judecata, dar cu respectarea prevederilor contractuale.
Buna ziua,
am ajuns pe acest forum pentru ca am cateva nelamuriri cu privire la drepturile chiriasilor fata de proprietari.

Concret: am inchiriat un apartament in Bucuresti, prin agentie, si am semnat un contract de inchiriere cu proprietarul. Mi-am adus mobila si o serie de obiecte personale. Ulterior, mi-am schimbat yala de la intrare, pentru ca nu doream ca altcineva sa mai aiba acces in locuinta. Desi in contractul pe care l-am semnat nu se specifica absolut mimic despre posibilitatea proprietarului de a intra in apartament in lipsa mea, acesta m-a contactat telefonic si mi-a cerut sa ii dau o cheie, amenintandu-ma cu evacuarea. (Asta desi am chiria platita la zi + avans). Am refuzat si i-am explicat faptul ca, prin contract, am dreptul de folosinta exclusiva a imobilului, insa acest lucru nu l-a convins. Omul insista si imi spune ca nu am respectat contractul. Sper sa nu ma trezesc ca imi sparge usa si imi schimba incuietoarea in timp ce sunt plecat.
Exista vreo posibilitate legala sa ma oblige sa ii permit accesul in locuinta in lipsa mea? Ce posibilitate legala am ca sa ma asigur ca bunurile mele sunt in siguranta atunci cand sunt plecat? Ar trebui sa ma adresez unui avocat?
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
andirom, utilizator
Daca ati inchiriat apartamentul cu clauze concrete , pe care le-ati respectat in tocmai ,Dvs.sunteti indreptatit sa folositi in exclusivitate acel apartament , proprietarul nu are nici un drept sa va deranjeze in folosirea acestuia . Daca sparge usa - inchiriata de Dvs. si platita regulat lunar - face o efractie ,pentru care va trebui sa raspunda in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Inchiriere abc53 abc53 Sant proprietarul unui apartament pe care l-am inchiriat acum o luna ,chiriasii au schimbat iala fara sa ma anunte,nu raspund la telefon ,nici la ... (vezi toată discuția)
Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, ... stefanzaharia1234 stefanzaharia1234 Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, am mutat toate lucrurile și acum proprietarul s-a răzgândit ca nu vrea sa mai dea ... (vezi toată discuția)