avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Organizare departament Audit Intern
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Organizare departament Audit Intern

Buna ziua,
Ma intereseaza parerea dvs in ceea ce priveste calitatile pe care trebuie sa le indeplineasca persoana responsabila cu organizarea si conducerea departamentului de audit intern in cadrul unei companii private. Mentionez ca sunt expert contabil, a finalizat masteratul de Audit financiar si consiliere la ASE Bucuresti si urmeaza sa ma inscriu in stagiul pentru auditor financiar organizat de CAFR. De asemenea, mentionez ca sunt salariat al companiei private unde exista acest departament de audit intern.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:37, 15 Octombrie 2012
Din punctul meu de vedere ar fi mai indicat sa identificati atributiile sefului departamentului audit intern si apoi sa va ganditi ce calitati ar trebui sa aiba o astfel de persoana. Cereti o fisa a postului si studiati ce atributii de serviciu are un astfel de sef de departament.
Luati in considerare ca o calitate este totusi o insusire, o trasatura, care se dobandeste in timp de catre o persoana si nu poate fi indeplinita intocmai ca un atribut de serviciu.
Multumesc pentru raspuns. Ma intereseaza calitatile impuse de legislatia in vigoare. Mai bine zis faptul ca legislatia prevede ca seful acestui departament trebuie sa aiba calitatea de auditor financiar, membru CAFR. Eu nu am inca aceasta calitate, dar am experienta necesara si rezultate deosebite in practica auditului intern.
Aha, va referiti la pregatirea profesionala ... In acest caz este firesc ca un sef al unor auditori sa aiba cel putin pregatirea profesionala a subordinatilor sai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auditor intern Rodica2011 Rodica2011 Pentru a angaja un auditor intern, acesta trebuie sa faca parte din Asociatia Auditorilor Interni din Romania ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Audit intern la o societate juridica proprietate privata flori_m2005 flori_m2005 Va rog mult sa ma ajutati si pe mine, daca se poate, cu unele idei pentru desfasurarea auditului intern la o firma privata. Societatea este auditata extern, ... (vezi toată discuția)
Audit finaciar contabil baldovin_trandafira baldovin_trandafira Am fetita care a terminat CONTABILITATEA SI AUDITUL AFACERILOR LA Universitatea Ovidius din Constanta in iulie 2015 si as vrea sa stiu: 1 - Ca sa poata deveni ... (vezi toată discuția)