avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Audit finaciar contabil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Audit finaciar contabil

Am fetita care a terminat CONTABILITATEA SI AUDITUL AFACERILOR LA Universitatea Ovidius din Constanta in iulie 2015 si as vrea sa stiu:
1 - Ca sa poata deveni auditor, ce ar trebui sa faca ea in continuare?
2 - Mentionez ca lucreaza la o societate in cadrul serviciului contabil, economist!
Cel mai recent răspuns: baldovin_trandafira , utilizator 20:12, 21 August 2015
Pentru atribuirea calității de auditor financiar, cadrul legal este Ordonanța de Urgență nr. 75/1999 a Guvernului României privind activitatea de audit financiar, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 90/2008 privind auditul statutar al situațiilor financiare anuale și al situațiilor financiare anuale consolidate și Regulamentul de organizare şi funcționarea a Camerei Auditorilor din România.


Persoanele fizice, pentru a obține calitatea de auditori financiari și membri ai Camerei, trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
Să fie licențiate ale unei facultăți cu profil economic sau ale unei alte facultăți și au urmat un program de pregătire suplimentara cu profil economic (potrivit normelor emise de Cameră, privind programele de pregătire suplimentară acceptate de CAFR);
Să aibă vechime în activitatea financiar-contabilă de minimum 4 ani;
Să promoveze testul de verificare a cunoștințelor în domeniul financiar-contabil, pentru accesul la stagiu;
Să efectueze un stagiu practic de 3 ani in activitatea de audit financiar;
Să satisfacă pe parcursul stagiului cerinţele Codului privind conduita etică şi profesională în domeniul auditului financiar;
Să promoveze examenul de competenta profesionala, organizat la sfârșitul perioadei de stagiu.
Multumesc pentru ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auditor-studii Danna_Alina Danna_Alina Buna seara! Ce studii trebuie sa aibe un auditor? (vezi toată discuția)
Infiintare firma consultanta si audit contravenientu contravenientu Buna ziua, As dori sa infiintez o firma de audit, ce se va axa pe audit operational, financiar si resurse umane. De asemenea, aceeasi firma as vrea sa ofere ... (vezi toată discuția)
De la contabil la lichidator? sonrisa sonrisa Care este drumul de parcurs de la contabil la lichidator autorizat? Am terminat facultatea de contabilitate, am experienta de 15 ani in contabilitate (am ... (vezi toată discuția)