avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Deschidere cont bancar traducãtor autorizat/profesie ...
Discuție deschisă în Traduceri

Deschidere cont bancar traducãtor autorizat/profesie liberala

Buna ziua,

Pentru a deschide PFA pentru traduceri (7430) trebuie sa merg la Registrul Comertului pentru Codul Unic de Inregistrare?
Intreb asta pentru ca la banca (atunci cand am vrut sa mi deschid cont pentru PFA) mi s-a spus ca le trebuie un cod care incepe cu "J".
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 18:26, 27 Martie 2013
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
Laura Ciobeica, moderator
Buna ziua, Mi-ati putea spune va rog daca este obligatoriu pentru traducator PFA (inregistrat doar la admin financiara) sa aiba cont special pentru PFA? Eu am un cont pfa din 2010 dar sunt taxe destul de mari si cum de 4 luni nu prea am mai avut activitate as vrea sa il inchid si sa folosesc contul personal deschis pe persoana fizica.. Va multumesc frumos
Sunt PFA-uri care functioneaza cu contul personal iar altele cu cont distinct deschis cu codul fiscal. Sunt multe pareri pro si contra.
Personal, am ales sa am contuul de PFA separat pentru a gestiona mai usor inregistrarile in registru. Ar fi o harababura in gestionarea comisioanelor care pot fi deduse ca si cheltuieli ori daca exista un rulaj mediu de intrari iesiri, cumparaturi personale, plati personale si incasari+ comisioane si taxele de gestionare cont etc. pentru serviciile de traduceri ar fi destul de greu sa nu gresesc in identificarea acestora.
In alta ordine de idei, in cazul unui control de la fisc, acestia, dupa cum bate vantul, pot pretinde extrasele de cont ale PFA-ului pentru verificari...
Discutii similare si pareri: www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ] /
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Pfa traduceri Alexxa2 Alexxa2 Buna ziua. Doresc sa stiu daca pentru domeniul de activitate traduceri este nevoie de casa de marcat pentru a putea lucra atat cu persoane juridice cat si ... (vezi toată discuția)
Pfa traducatori ciprianbut2005 ciprianbut2005 Infiintare PFA la ORC de traducatori / interpreti (vezi toată discuția)