avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... O chestiune legata de liceu
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

O chestiune legata de liceu

In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.In al doilea rand doresc sa va adresez o intrebare, poate unii dintre voi ma puteti ajuta.Am un prieten care a ramas corigent, dar acesta nu s-a interesat de situatia sa, adica nu stia ca a ramas..stiu, e si greseala lui, dar nu asta este chestiunea.Intrebarea mea este urmatoarea:Liceul nu trebuia sa trimita o instiintare in legatura cu asta? Eu stiam ca asa se procedeaza, cel putin la liceele nationale..Si daca liceul n-a facut asta, poate fi sanctionat in vreun fel? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:59, 13 Octombrie 2012
De regula, in Regulamentul institutiei de invatamant exista un articol in care se mentioneaza obligativitatea ca cel putin o data pe luna parintii sau tutorele legal sa ia legatura cu dirigintele pentru a cunoaste situatia scolara a elevului. Se pare ca nici pe parinti nu i-a interesat prea mult acest aspect.
Insa aveti dreptate, situatia scolara a elevului corigent se comunica in scris de catre diriginte, parintilor, in cel mult 10 zile de la incheierea cursurilor fiecarui semestru.
Ce se poate face atunci? Dirigintele poate fi sanctionat?
Haideti sa facem putin abstractie ca Dvs. sunteti prietenul baiatului :)? Va felicit si aveti din partea mea tot respectul pentru ca va pasa de acesta, pentru situatia in care se afla acum, cel mai probabil aceea de a repeta anul scolar. :(

Dar...sunteti sigur ca aceasta instiintare nu a fost trimisa parintilor de profesorul-diriginte? Si prietenul a gasit-o in cutia postala de unde a ridicat-o:confused:? Sunt scoli care trimit aceste instiintari cu "confirmare de primire", sunt altele care nu o fac.

Daca elevul respectiv nu a creat probleme in scoala pe parcursul anului scolar, ar putea cere audienta la directorul institutiei de invatamant pentru a clarifica aceasta situatie. Numai dupa aceea se poate vedea ce prevede Regulamentul scolii pentru profesorii-diriginti, in cazul neaplicarii acestuia. Insa elevul trebuie sa se gandeasca ca mai are inca de invatat in acel liceu, chiar daca nu-l are ca profesor la clasa pe fostul diriginte:hm:.

Oricum e tardiv. Neglijenta si nepasarea lui, fata de propria-i persoana au condus la toate acestea. Mie imi este greu sa cred, refuz:acute: sa cred ca un elev nu stie care ii este situatia scolara la finalul unui semestru sau la incheierea anului scolar. Si eu am o fiica care este in clasa a 12-a, iar la sfarsitul anului trecut i-am cerut carnetul de elev si am vorbit la telefon cu doamna diriginta.

Ce-as mai putea adauga? Va doresc amandurora si nu numai, multa bafta si intelepciune! Prietenul Dvs. sa se gandeasca ca este chiar adevarata aceasta zicala: "tot raul spre bine".:hugall:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corespondență școală-familie nelivrată sistematic. lucian.daniel lucian.daniel La sfârșitul fiecărui semestru, ca și diriginți ai claselor de elevi, întocmim scrisori cuprinzând situația școlară a fiecărui elev, observații și ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar ortanmariana ortanmariana Scaderea mediei la purtare a unui elev de liceu se poate ataca in instanta? Scoala este obligata sa justifice scaderea mediei la purtare atunci cand este ... (vezi toată discuția)
Drepturile elevului - exista sau nu ? draq4ever draq4ever Buna .Am tot cautat pe internet ,despre drepturile elevului insa nu am gasit nimic concret. Daca exista vreo lista cu drepturile elevului publicata pe internet ... (vezi toată discuția)