avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Corespondență școală-familie nelivrată sistematic.
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Corespondență școală-familie nelivrată sistematic.

La sfârșitul fiecărui semestru, ca și diriginți ai claselor de elevi, întocmim scrisori cuprinzând situația școlară a fiecărui elev, observații și recomandări. În funcție de situația școlară, dacă elevul este corigent, se adaugă și o înștiințare „specială”, pentru părinte, cu privire la situația elevului. În plus, dacă situația de corigență rămâne „activă” și la sfârșitul semestrului al II-lea, se indică data examenului de corigență și tematica, în vederea pregătirii.
În clasa mea este un elev care de trei ani ajunge în această situație, și tot de trei ani, scrisoarea de înștiințare - recomandată, cu confirmare de primire - revine la liceu. În acest an, la motivul nepredării este specificat „Expirarea termenului de păstrare”. Menționez că adresa este corectă, conformă cu actele de identitate ale elevului și părintelui, iar înștiințarea nu pot să o livrez personal, datorită distanței mari dintre sediul liceului și localitatea de domiciliu a elevului.
Telefonic, atât părintele, cât și elevul au fost anunțați cu privire la toate reperele temporale și tematice ale examenului de corigență.
Ce este de făcut în acest context? Există o modalitate de a transmite scrisoarea de înștiințare altfel decât prin serviciile Poștei Române?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:33, 9 Iulie 2019
Buna ziua,
Prima data luati legatura cu oficiul postal, vedeti care este problema...
Puteti incerca sa apelati la servicii private de curierat/posta si vedeti daca intampinati aceeasi problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O chestiune legata de liceu maestrulvlad maestrulvlad In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.In al doilea rand doresc sa va adresez o intrebare, poate unii dintre voi ma puteti ajuta.Am un ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face? foaie matricola absolvire liceu - note mai mici decat stiam riannart riannart Fiul meu a terminat anul acesta liceul la Colegiul \"Henri Coanda \"Bacau si cand si-a ridicat foaia matricola de la scoala, am constatat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara! elevii cu situatii neincheiate la sfarsitul anului, ... Manuelutza Manuelutza Buna seara! Elevii cu situatii neincheiate la sfarsitul anului, intra in categoria celor amanati anual, din ROFUIP? (vezi toată discuția)