avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte de asociatie

poate fi numit un presedinte de asociatie de proprietari o persoana care nu are documente ca ar locui in cadrul acestei asociatii de proprietari?
Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 18:18, 16 Octombrie 2012
Presedintele si comitetul executiv sunt alesi dintre proprietarii condominiului, conform Legii 230/2007, din afara asociatiei poate sa fie administratorul si cenzorul.
Art. 21. - (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor. Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociatiei de proprietari, persoana fizica ori juridica de specialitate, pe baza de contract sau conventie de prestari de servicii.
3) Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care va obtine cel mai mare numar de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor din cadrul adunarii generale. Presedintele, in situatii deosebite, poate numi temporar dintre membrii comitetului executiv un vicepresedinte caruia ii poate delega atributiile sale.

Dar poate sa fie ales daca este proprietarul unui apartament si are adresa de domiciliu in alta parte.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
ContSters241232, utilizator
Chiar daca nu locuieste efectiv in imobil dar este proprietar al unui apartament din imobil,are dreptul sa fie mandatat in functia de presedinte de asociatie de proprietari
aceasta persoana care a ocupat functia de presedinte de asociatie nu detine imobil in asociatia imobil,poate raspunde cumva in fata legii ?
Nu,daca nu face dovada calitatii de proprietar in imobilul pentru care a fost constituita asociata si cea de membru in cadrul asociatiei de proprietari.Sunt doua conditii ce trebuiesc indeplinite "sinequanon" conform art .9 si 21 alin (1) si (3) din legea 230/2007.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
marilyn31, utilizator
kyngkong a scris:

poate fi numit un presedinte de asociatie de proprietari o persoana care nu are documente ca ar locui in cadrul acestei asociatii de proprietari?

Presedintele asociatiei de proprietari nu este numit ci este ales de membrii asociatiei in adunarea generala cu majoritate de voturi.
Daca nu indeplineste conditiile pentru a fi ales presedinte, adunarea generala trebuie sa nu-l aleaga ori daca a fost o greseala, o necunoastere a legii sau a situatiei concrete a persoanei..., atunci cand cineva constata aceasta situatie, atunci se rezolva la nivelul asociatiei.
Un membru al comitetului executiv preia conducerea asociatiei ca vicepresedinte si in termen de maxim 3 luni organizeaza adunarea generala pentru alegerea altui presedinte.

Alte discuții în legătură

Este necesar ca presedintele asociatiei de proprietari sa locuiasca in blocul asociatiei? alertbrain alertbrain Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani. [b]Este legal sa mai detina aceasta functie?[/b] Precizez ca nu se ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari si comitetul catalinm75 catalinm75 Buna seara! Un cetatean poate deveni presedintele unei Asociatii de Proprietari daca nu locuieste in imobilul respectiv? Adica, in bloc sunt 88 de ... (vezi toată discuția)
Situatie legata de alegerea presedintelui asociatiei Almaris Almaris Intr-un imobil nou exista un apartament care in urma unui act de dezmembrare este proprietatea a trei persoane distincte(un singur proprietar format din 3 ... (vezi toată discuția)