avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... partaj mamica fara bani
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

partaj mamica fara bani

Buna,
Sunt in situatia unei mamici alungata din domiciliul conjugal doar cu lucrurile personale ale mele si ale copilului, nu am servici, fiind angajata la firma sotului, nu am nici un venit suplimentar si in plus am o rata la un apartament de 170 euro-luna.Sotul, nu mi-a dat nici bani, nici masina, nici electrocasnice nici bijuterii spunad ca sunt bunuri de partaj.In acest caz, dupa 5 ani de casatorie in timpul careia sau facut toate bunurile nostre, eu vreau sa i-mi cer dreptul la o recompensa, dar sotul nu este de acord, nu el este intr-o situatie disperata, ci eu.El vrea divortul la notar si 600 ron pensie alimentara.Restul nu -mi va da nimic.
In aceste conditii trebuie sa introduc partaj in instanta. Cum as putea sa beneficiez de ajutor de la stat pentru a plati taxele?Nu am posibilitatea financiara nici pentru un avocat, sau expertize....nu este corect ca el sa ramana cu toate bunurile si in confortul creat in toti acesti ani.va multumesc
Cel mai recent răspuns: sozo , utilizator 14:56, 4 Decembrie 2012
Daca dvs dovediti ca aveti venituri mai mici de 300 de lei pe luna, nu veti plati nimic nici taxe nici avocat. Bunurile obtinute in timpul casatoriei sunt bunuri comune dvs aveti un drept asupra lor care nu este de lege stabilit foarte clar. Sfatul meu este sa nu acceptati propunerea sotului dvs de a divorta la notar ci faceti o cerere de chemare in judecata pt divort, avand ca si capat accesoriu, partaju si pensia alimentara ( poate obtineti mai mult de 600 de lei pe luna ). Mult succes!
Puteti face in instanta odata cu partajul si o cerere de ajutor public judiciar sub forma scutirii de la plata taxelor de timbru si a onorariului de expert.

Daca nu veti divorta amiabil la notar si veti merge in instanta, va trebui sa faceti dovada unui domiciliu stabil si a unor venituri constante pt a se putea stabili locuinta minorului la dvs.
Doamna Gerberga, am o intrebare referitoare la speta aceasta. Daca doamna dovedeste in instanta un drept de copropietate asupra imobilului din care tocmai a fost alungata, drept de copropietate prezumat prin faptul ca locuinta a fost achizitionata in timpul casatoriei, nu se poate folosi de acest drept ca si dovada a unui domiciliu stabil pt dansa si minor? Asta daca nu cumva am inteles eu gresit din citez " dupa 5 ani de casatorie in timpul careia sau facut toate bunurile nostre "

Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
Filip Alexandru, utilizator
E de discutat. Deocamdata nu mai domiciliaza in acel imobil, va trebui cumva sa reintre in posesia acestuia. Se va face partajul si nu stim cui va fi atribuit bunul sau daca este comod partajabil in natura.
Partajul este un dosar care poate si dura 2-3 ani.
Nu prea suntem in situatia unui domiciliu stabil.
Si la notar divortul cu minor ia in calcul rezultatul anchetei sociale. Daca doamna nu are unde sa stea cu copilul, s-ar putea ca ancheta sociala sa-i fie defavorabila...
Mai bine in instanta sa-si ceara drepturile care i se cuvin.

Alte discuții în legătură

Divort garnita georgiana garnita georgiana buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj stefi_gv stefi_gv In urma incheierii divortului, vreau sa depun dosarul pentru partajul bunurilor comune. In acest sens am inteles ca va trebui sa achit o taxa de 3% din masa ... (vezi toată discuția)
cum pot divorta daca nu realizez venituri ? david84 david84 Buna ziua. Cum pot divorta daca nu realizez venituri ? Eu si sotia suntem de acord in privinta conditiilor (exista si un copil minor), dar nu dispunem de 600 ... (vezi toată discuția)