avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Mare dilema si nelamurire!
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Mare dilema si nelamurire!

Buna ziua!
Daca o persoana angajata in functia de contabil sef descopera ca anterior angajarii sale nu sunt inregistrate in contabilitatea firmei bonuri fiscale si facturi de bunuri/servicii achizitionate ce poate sa faca??? Cum se rezolva cu TVA? Cu declaratiile aferente TVA?? Astept lamuriri si sugestii de orice fel....
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Nu este o ironie, insa intrebarea formulata de dumneavoastra a generat un astfel de raspuns. Asa cum am precizat, teoretic, un contabil trebuie sa stie cum se procedeaza in astfel de situatii, adica ordinele 3512 si 3055 sunt valabile in ambele sectoarele de activitate, private sau bugetare.
Nu fiti suparat si pe viitor formulati intrebarea cat mai direct.
O zi buna si dumneavoastra :coffee:
Buna seara!

Goguvoinicu a scris:
1.
Soldurile corespund.

Banuiesc ca acesta este raspunsul la intrebarea mea legata de soldul contului 5311 si cel al numerarului existent in casieria societatii.

De unde provin banii cu care s-au achitat sumele din bonurile fiscale respective? Pentru ca inregistrarea B.F. implica si inregistrarea unor plati cu numerar. Dreptu-i sau nu:rolleyes:?

2.
Nu stiu cum se fac dosarele pentru corectarea TVA.
[...]
Documentele neinregistrate sunt din lunile februarie-martie 2012

Nu mai depuneti dosare pentru corectarea acestor inscrisuri.

Inregistrati toate documentele intr-o nota contabila , anexand documentele justificative care au stat la baza acestor inregistrari.

Pentru ca sunt aferente unor luni din anul 2012 procedati in felul urmator cu declaratiile:

In decontul de TVA aferent lunii in care le inregistrati sumele respective vor fi trecute pe randul 30 de regularizari "Regularizari taxa dedusa".

In declaratia 394 aferenta lunii respective,aveti grija ca sumele din facturile aferente lunilor anterioare sa fie scoase (atat baza, dar si TVA-ul aferent). In decontul de TVA mentionati tot aceste sume declarate in 394, la randul 27.1.

Refaceti declaratiile 394 pentru facturile omise a fi inregistrate la lunile in care acestea au fost emise. Adica februarie, respectiv martie. Depuneti toate declaratiile la Finante.

3.
Dar ce fac cu bilantul la 30.06.2012?

Raportarile contabile la 30.06.2012 nu se refac. O sa reglati aceste sume in Situatiile financiare anuale, la 31.12.2012.

:luck:

Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai pot face modificari pentru facturi emise si neprimite dupa inchiderea lunara? simona.muresan simona.muresan Buna seara, Ma confrunt cu o problema, am urmatoarea situatie: in luna iulie a acestui an-2012- nu am primit niste facturi de utilitati. Abia in luna ... (vezi toată discuția)
D394 si 300 Kolea41 Kolea41 Va rog un raspuns : se cumpara niste bunuri ce nu sunt necesare domeniului de activitate ( ex. o camera de filmat video ,la activitate agricola ) Automat ,in ... (vezi toată discuția)
D300 raportata gresit olan_andreea olan_andreea Am descoperit recent ca in cursul lunii iulie, o factura fara TVA de la un furnizor a fost inregistrata cu TVA (a fost inregistrata factura si in plus TVA ... (vezi toată discuția)