avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru 30 de zile, proces verbal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru 30 de zile, proces verbal de contravenþie neînmânat

Buna ziua.
Am avut parte in urma cu 3 zile de nefericita ocazie sa dau peste un politist dus cu pluta.
Eu stationam la o intersectie la semafor iar la culoarea verde am plecat moment in care era sa ies in fata unui sofer care a fortat semaforul venind pe rosu din stanga mea.
Domnu politist a considerat ca eu sunt vinovat motivand ca eu am plecat pe rosu , el fiind pe partea cealalta a intersectiei.
Ma oprit , mia dat amenda + retinerea permisului pe 30 de zile.
Eu nu am semnat PV , iar dumnealui a oprit un baiat care trecea cu un scuter si la pus drept "martor" la eveniment.
Nu exista inregistrari video.
Precizez ca mai eram cu 2 colegi in masina pe care ai am martori.
Am dovada de circulatie pe 15 zile. Fapta a fost savarsita in bucuresti unde si lucrez iar domiciliul este in braila.
Intrebarea mea este in cat timp vine PV acasa ca sa pot depune contestatie ?
Daca nu vine in 15 zile si expira dovada de circulatie iar suspendarea devine activa cum sa procedez ?
Eu lucrez ca sofer.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:03, 22 Mai 2013
Buna ziua.
Am revenit cu noutati si nelamuriri.
Au avut loc 2 sedinte .
La prima nu sa prezentat nimeni de la politie ,dar au depus o Intampinare la dosar prin care spuneau ca dovada lor este procesul verbal de contraventie si Martorul oprit care a semnat ca nu am vrut sa semnez PV .
Sa amanat pentru probatoriu urmand sa aduca si acel "martor" la sedinta si ieri 18.04.2013 a avut loc a doua sedinta la care din pacate eu am lipsit si uitanduma pe net am vazut ca mi-a fost respinsa contestatia.
Singura dovada a politiei este PV de contraventie + martorul care a semnat in locul meu pe PV , martor care nu a fost de fata la eveniment , el fiind oprit la aproximativ 10 minute dupa eveniment pentru a semna pe PV in locul meu .
Intrebarile mele sunt :
Merita sa fac recurs ( exista sanse sa castig ) ?
Cum procedez sa fac recurs ?
Ma costa bani sa fac recursul ?
Se prelungeste perioada de suspendare daca fac recurs? Un amic a spus ca stie o situatie in care dupa recurs sa dat doua luni suspendare in loc de una .
Multumesc.

daca ati facut plangere impotriva procesului verbal normal ar fi fost sa va prezentati si sa va sustineti cauza. acum asteptati sa va comunice decizia de la judecatorie si in functie de motivare puteti face sau nu recurs.
in mod sigur amicul a mai primit o luna suspendare ptr ca nu a predat permisul in termenul de 15 zile de la hot. definitiva si irevocabila.
La primul termen stabilit , am fost eu , iar de la politie nu sa prezentat nimeni .
Am lipsit la al doilea deoarece eram la servici ( plecat cu distributie de marfa prin tara) .
Pe site spune ca pot face recurs in termen de 15 zile de la comunicare .
Eu am domiciliul pe Braila , dar muncesc in bucuresti .
Cum se face comunicarea privind hotararea definitiva ?
Multumesc.
comunicarea se va trimite prin posta la adresa de domiciliu.
Prin posta romana sau prin priori post ?

Alte discuții în legătură

Reclamație întârziere comunicare pv Msrius Msrius Cum pot reclama întârzierea intenționată a agentului de circulație de a nu binevoi să trimită procesul verbal pe care am refuzat sa-l semnez, am nevoie ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la o alta dovada? dariusnego dariusnego Buna ziua, In data de 17.05.2012 mi s.a retinut permisul de conducere pt neacordare de prioritate la pietoni si am primit dovada de circulatie timp de 15 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis matealecs85 matealecs85 Buna ziua, Am si eu o nelamurire/ intrebare. In cursul zilei de azi mergeam cu autovehicolul pe bld Timisoara dinspre intersectia cu strada Moinesti spre ... (vezi toată discuția)