avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acord notarial vecin in vederea obtinerii acutorizatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acord notarial vecin in vederea obtinerii acutorizatie de constructie acoperis

Buna ziua,
incerc sa obtin autorizatie de constructie acoperis pentru o casa situata pe limita proprietatii, care are acoperis doar pe o mica suprafata, restul fiind terasa. Exista probleme reale cum ar fi plouatul in casa sau caldura de 40 de grade vara si frigul din iarna, de aceea e neaparat nevoie de acest acoperis. Am obtinut certificatul de urbanism unde ni se dau dimensiunile minime si maxime (inaltime) ale acestui acoperis si ni se solicita acordul vecinilor. De la 2 din 3 vecini am obtinut acest acord, de la al 3-lea insa nu am reusit sa il obtin deoarece acesta considera ca prin constructia mea ii voi diminua valoare proprietatii si ii voi distruge confortul, el avand piscina in curte si acoperisul meu urmand sa ii ia 10-15 minute din soarele zilnic. Proprietatea acestuia nu este actualizata in planul cadastral, pe cadastrul Primariei aparand vechea casa din respectiva curte, care era lipita la calcan cu casa noastra. In acest moment respectiva casa nu mai exista, in dreptul casei noastre este o piscina si putin mai incolo locuinta lor.
Am depus totusi dosarul la primarie fara acest acord si am primit instiintare ca nu putem obtine autorizatia de constructie de la dosar lipsind mai multe acte, prin care ca documente fara de care nu poti depune dosarul – cum ar fi cererea in original + chitanta de la primarie, dar si Acordul notarial de la vecinul cu pricina. Primele acte, nu inteleg de ce nu sunt, dar ma rog, sa presupunem ca s-au ratacit pe drum, desi imi pare ciudata intamplare.
Pentru acordul notarial, Primaria mi-a recomandat sa trimit o notificare vecinului. Daca ma puteti sfatui ce ar trebui sa contina aceasta notificare, mi-ar fi de mare folos – ii aduc la cunostinta ca doresc sa contruiesc sau il notifica sa imi raspunda daca este sau nu de acord cu constructia acoperisului meu?
Mi se pare aberant sa imi ceara acordul vecinului sa imi fac acoperis daca imi ploua in casa, iar vecinul sa imi spuna ca din partea lui poate sa imi cada si casa in cap, exista vreo posibilitate legala prin care sa pot trece peste acest acord?
Va multumesc pentru timpul acordat si eventualul suport.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
totio, utilizator
Cel mai recent răspuns: totio , utilizator 13:46, 15 Octombrie 2012
Prin notificare il chemati la un notar la o anumita data si ora , adresa biroului si ii solicitati acordul pentru ... etc .. La data respectiva daca nu se va prezenta , notarul va da o incheiere p[rin care constata ca nu s-a prezentat , apoi notificarea si incheierea (sau procesul verbal al notarului) le veti depune la primarie.
Multumesc mult, deci asa se procedeaza si probabil ca notarul stie ce trebuie sa scrie in respectiva notificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord notarial vecin pentru reperare casa si mansardare aprepe aprepe Detin o casa veche, 1937, situata pe una din laturile terenului, pe hotarul dintre mine si vecinul din spatele casei mele, pe calcan. Am obtinut Certif, de ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului pentru obtinerea unei autorizatii de constuctie se face conta cost? DORINA  PUIA DORINA PUIA Locuiesc intr-o zona de case care au fost construite ( unele inaite de 1943) pe limita de proprietate. Pentru a face reparatii si eventuale modificari la ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructii aldorin aldorin Cum pot obtine o copie de pe autorizatia de constructie si documenetele aferente in baza carora vecinii spate si fata cladirii mele si-au ridicat si \\" ... (vezi toată discuția)